Hlavní obsah

Vyhlídková věž ostravské Nové radnice bude v sobotu otevřena až od 11 hodin

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravský informační servis sděluje, že z důvodů plánované odstávky elektrické energie bude v sobotu 5. května informační centrum v 6. patře Nové radnice na Prokešově náměstí 8 otevřeno až od 11.00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Radniční věž

Článek

Nová radnice v Ostravě na Prokešově náměstí byla budována od roku 1925 do roku 1930, kdy byla slavnostně 28. října 1930 otevřena.

Radniční věž v Ostravě je z odlehčené ocelové konstrukce  s měděným oplátování. Váží 155 tun. Věž ční do výšky 85,6 metru - je nevyšší radniční věží v České republice. Vyhlídková terasa věže je umístěna ve výšce 73 metrů, za dobrého počasí se nabízejí krásné výhledy do širokého okolí.

Z Prokešova náměstí až na vyhlídkovou plošinu je třeba vystoupat po 465 schodech (občas schodiště slouží jako trať při závodech). Ostravský informační servis pořádá nejméně jednou ročně komentované výstupy po schodech, zájemci se dozví zajímavosti a dostanou do míst, kam se normálně nechodí.

Na vyhlídkovou věž se dá dojet i výtahem. Z haly v přízemí Nové radnice jede výtah do 6. patra, kde sídlí Ostravský informační servis s.r.o. - Věž. Po zaplacení vstupného zájemci vyjedou opět výtahem až na vyhlídkovou věž. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám