Hlavní obsah

Vojtěch Ludvík ovládl mezinárodní turnaj Czech Open

Novinky, Tomáš Vítámvás

ZŠ Arménská v Brně hostila v sobotu 4. února letošní druhý turnaj kategorie ČP 36 ve šprtci. Turnaj byl zároveň zařazen v rámci mezinárodních soutěží do kategorie Master. Jednalo se tak vlastně o mezinárodní Mistrovství České republiky.

Foto: Bednář / Ludvík

Czech Open, billiard hockey, Brno

Článek

Do Brna se sjelo téměř 130 hráčů ze všech koutů České republiky, Polska, Slovenska i Maďarska, aby se zde utkali o důležité body do kvalifikace Mistrovství ČR a zároveň do mezinárodního mistrovství WTHA. Jednalo se o druhý ze čtyř turnajů kategorie ČP 36, které se v této sezoně konají. Aby se hráč mohl kvalifikovat na Mistrovství ČR, potřebuje získat ve své kategorii dostatek bodů ze tří turnajů kategorie ČP 36 a dvou turnajů kategorie ČP 12.

Také v tomto turnaji se hráči utkávali napříč kategoriemi. Obvykle hráči z Vysočiny spoléhají především na výkony svých žáků a juniorů. Tentokrát byl ale nejlepším hráčem nejen mezi hráči týmu BHL Žďár nad Sázavou, ale i mezi všemi účastníky tohoto mezinárodního turnaje Vojtěch Ludvík.

Vítězství v turnaji kategorie ČP 36 je již samo o sobě obrovským úspěchem. Na turnaji se totiž potkávají nejlepší hráči z celé republiky. Označení Czech Open však tomuto turnaji dává punc výjimečnosti. Tento turnaj totiž lze nazvat mezinárodním otevřeným Mistrovstvím České republiky.

Ačkoliv tedy na klasickém Mistrovství ČR Žďár nad Sázavou dosud na medailové úspěchy v kategorii mužů nedosáhl, tak v rámci turnajů Czech Open již má druhý úspěch. V roce 2008 získal Tomáš Vítámvás bronz a v tomto roce Vojtěch Ludvík zlato. Účast hráčů Žďáru nad Sázavou podpořilo ze svých grantů město Žďár nad Sázavou.

Na druhém místě se umístil Jakub David (Boskovice) a třetí se umístil Miroslav Škorpík (Modřice). Žďárští hráči se umístili takto: Kabrdová (35.), Bednář (71.), Kalina (81.), Vocásek (84.), Šustr (99.).

Po dvou turnajích nejvyšší kategorie se již pomalu začínají rýsovat favorité na postup na letošní MČR, které se bude premiérově konat v Mostě.

Body do Českého poháru je však možno získávat i na průběžně vyhlašovaných regionálních turnajích. Jejich přehled najdete na stránkách http://www.uhshbrno.cz.

Jste-li hráči z Vysočiny, pak pro Vás organizuje soutěže také místní sdružení. Informace kdy a kde se hraje, naleznete na webu http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám