Hlavní obsah

Veletrh CZECH RAILDAYS se chystá v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Již 15. ročník mezinárodního veletrhu drážní techniky, výrobků a služeb CZECH RAILDAYS se připravuje v Ostravě v areálu nákladového nádraží v Ostravě - Přívoze. Veletrh se bude konat v termínu od 17. - 19. června 2014. Slavnostní zahájení proběhne v 9,00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Veletrh CZECH RAILDAYS se chystá v Ostravě v termínu od 17.-19.6.2014

Článek

Nákladové nádraží v Ostravě - Přívoze obsadili lidé a organizátoři, kteří se chystají prezentovat své výrobky, zařízení drážní techniky a služeb na 15. ročníku mezinárodního veletrhu CZECH RAILDAYS. Bude se konat od úterý 17. června do 19. června 2014. Veletrh pořádá M-PRESSE plus ve spolupráci s ČD Cargo,a.s., Českými drahami,a.s. a Správou železniční dopravní cesty.

"V areálu návštěvníci uvidí ty nejmodernější a nejnovější výrobky kolejových vozidel pro železniční a městskou dopravu a jejich příslušenství. Bude zde prezentována nejmodernější vlaková souprava Railjetu - výrobek firmy Siemens, který se zanedlouho objeví na pravidelných linkách Českých drah. Také pro údržbu a opravy dopravní cesty uvidí návštěvníci řadu novinek," informoval  Vojtěch Hermann, jeden z hlavních organizátorů veletrhu.

"Kromě prezentace mnoha firem z České republiky a zahraničí bude probíhat i doprovodný program v podobě seminářů a konferencí. V termínu od 17. až 18. června 2014 bude konference na téma Budování vysokorychlostního železničního systému v ČR a 18. června 2014 bude odborný seminář na téma Trendy v oblasti infrastruktury a kolejových vozidel 2014, " dodal Hermann.

Veletrh CZECH RAILDAYS bude otevřen pro veřejnost v úterý od 9,30 do 18,00 hodin, ve středu 18. 6. od 9,00 do 18,00 hodin a ve čtvrtek 19. 6. od 9,00 do 16,00 hodin. Vstupné: dospělí 70,- Kč, děti a studenti 30,- Kč

Návštěvníci uvidí kolejová vozidla pro železniční a městskou dopravu a její příslušenství, prostředky pro stavbu, provoz a údržbu kolejové dopravní cesty, prostředky a zařízení pro provoz a údržbu kolejových vozidel, prostředky informační technologie a služby pro drážní dopravu. Pro veřejnost budou zajímavé nové vlakové soupravy, které si budou moci prohlédnout i v interiéru.

Areál nákladového nádraží v Ostravě - Přívoze se nachází u křižovatky Cihelní a Mariánskohorské ulice. Na veletrhu se dále podílí Dopravní podnik Ostrava, a. s., ŠKODA, skupina Transportation, Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje a Institut dopravy při VŠB - TU Ostrava. Veletrh je podporován statutárním městem Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám