Hlavní obsah

Večer v tanečním rytmu hostila Dobrovická muzea

Novinky, Eva Shareefa

Módní přehlídka, burlesque show, henna, kapela arabských rytmů, certifikace studentek boleslavské školy Shareefa, flamenko tango, orientální tance, bollywood - to vše čekalo návštěvníky v sobotu 18. května v Dobrovických muzeích na tanečním večeru.

Foto: Eva Shareefa

Závěrečná prezentace taneční show TS Shareefa a hostů 18.5.2013

Článek

Módní přehlídkou prádýlka Renaty Koutníkové, které předváděly tanečnice v rámci burlesque show boleslavské skupiny Les chats de charme, zahájil taneční večer TS Shareefa a hostů v sobotu 18. května v moderním sále Dobrovických muzeí. 

Tanečnice si připravily moderní taneční variace burlesque tance s boa, složité a vydařené choreografie orientálních tanců se závoji absolventek školy Shareefa Mladá Boleslav a také z kurzů Marcely Novákové ze Semic, tabla sola a bollywoodské filmové tance plné indických muder.

Během večera se dále představily tanečnice flamenko tanga Layala z Mladé Boleslavi, tanečnice arabského flamenka i orientálních tanců z Pardubic, jež vystupují v souboru Jany Kouřílkové alias Samirah. Diváky překvapily 10leté tanečnice svým technicky výborně zvládnutým orientálním tancem. Konkrétně se na parketu dvakrát představila Terezka Baladová ze souboru Samirah, a jednou Adéla Urbanová z boleslavské skupiny Ameera Shahrazad.

Malování hennou na ruce, na obličej, i na nárt od Kateřiny Hogo i malování na obličej z dílny makeup artistky Lucie využily zúčastněné tanečnice a návštěvníci Dobrovických muzeí, kteří neváhali a vystáli si i hodinový zástup, aby se mohli pyšnit krásnou ozdobou. 

Závěr tanečního večera se nesl ve svižném tempu s kapelou hrající kouzelné arabské rytmy a tóny. S kapelou Annase Ekvator (původem z Iráku) si zatančily sólově tanečnice z Mladé Boleslavi: Adéla Novotná, Nikola Uramová, Júlia Pavlínská a Eva Hlávková a také ostatní tanečnice a diváci.

Diváci i tanečnice si tak odnesli nádherný zážitek i certifikát, jejž obdržely absolventky taneční a pohybové školy Shareefa Mladá Boleslav. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám