Hlavní obsah

V Týně nad Vltavou rozsvítili vánoční strom

Novinky, Miroslav Bžoch

Přestože letos počasí nepřálo a takřka celá první adventní neděle propršela, sešlo se na náměstí v Týně nad Vltavou mnoho nadšenců.

Foto: Miroslav Bžoch

rozsvícení vánočního stromu v Týně nad Vltavou

Článek

Důvod byl prostý, rozsvítil se zde vánoční strom. Novou vánoční výzdobu dostala kašna na náměstí a celá Brašovská ulice. Rozsvícení výzdoby ovšem předcházelo mnoho doprovodných akcí.

Již odpoledne jsme se sešli v kostele sv. Jakuba, byla zde připravena pohádka pro nejmenší. Po pohádce se hlouček dětí s rodiči rozdělil do dvou průvodů - jeden směřoval k mateřské škole Hlinecká, kde byl slavnostně rozsvícen menší ze stromků a druhý průvod se vydal do malostranské části města, kde jsi si pro změnu zazpívali rodiče společně s dětmi.

Na náměstí se mezitím pustili do koncertování členové místního hudebního uskupení Aleluja. V muzeu mohli návštěvníci spolu s výstavou betlémů, vánočních pohlednic a historické domácnosti zhlédnout dobová řemesla. Knihovna otevřela výstavu prací místních žáků. Nabízeno bylo i tradiční vánoční občerstvení pro chuť i zahřátí. Pro děti byla připravena „Nebeská pošta“.

Letošní Zvonkový průvod spojený s rozsvícením vánočního stromu na náměstí organizovalo Městské centrum kultury a vzdělávání Týn nad Vltavou za pomoci Městského domu dětí a mládeže a místních spolků. Hlavním partnerem akce byla Jaderná elektrárna Temelín, Skupina ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám