Hlavní obsah

V Ostravě - Vítkovicích bylo otevřeno a zprovozněno nové víceúčelové hřiště

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě - Vítkovicích pokračuje projekt integrovaného plánu rozvoje města s názvem Budoucnost Vítkovic. Projekt mění tvář této ostravské městské části k lepšímu, zahrnuje rekonstrukce bytových domů, revitalizace městských prostranství, ale věnuje se i vzdělávacím a sociálním dovednostem.

Foto: Josef Zajíc

Víceúčelové hřiště na Sirotčí ulici v Ostravě - Vítkovicích.24.6.2015

Článek

Integrovaný plán rozvoje města - IPRM - Budoucnost Vítkovic je zaměřen na území městského obvodu Vítkovice (mimo oblast Dolní oblast Vítkovice - DOV). Jeho jednotlivé povinné aktivity jsou: Revitalizace veřejných prostranství, regenerace bytových domů a prioritní pilotní projekt zaměřený na řešení romských komunit ohrožených sociálním vyloučením. Jedním z pilotních projektů bylo i vybudování víceúčelového hřiště právě na Sirotčí ulici, která sousedí s nádražím Ostrava-Vítkovice.

Hřiště obyvatelům Sirotčí ulice a okolí předali dne 24. června starosta městského obvodu Ostrava-Vítkovice Petr Dlabal a Kamil Bednář, náměstek primátora města Ostravy.  V měsících červenec a srpen bude podle starosty Petra Dlabala pracovat na hřišti správce od 8.00 do 20.00.

"Hřiště bude využívat naše komunitní centrum  CENTROM, o. s., které sídlí právě v této oblasti na Sirotčí ulici č. 45. Naši sociální pracovníci již mají připravený sportovní program. Očekáváme, že postupně získáme náčiní a nářadí pro sportovní činnost, abychom mohli tento krásný objekt, který obsahuje hřiště na košíkovou, odbíjenou, házenou, malou kopanou, dobře využívat," sdělila Ivona Nesétová, ředitelka CENTROM, o. s.

"Pro prázdniny máme připraveny  turistické a současně vzdělávací akce, jako je návštěva Landeku, Světa techniky v DOV, koně v Hlučíně a další aktivity," doplnila Katarína Marinová, vedoucí sociální pracovnice CETROM, o. s.

Statutární město Ostrava vyčerpalo dotaci z EU na projekt IPRM Budoucnost Vítkovic v celkové výši 153,18 miliónu korun. Na víceúčelové hřiště na Sirotčí ulici se vyčerpalo zhruba 2,99 miliónu korun," uvedla Monika Bílá z ostravského magistrátu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám