Hlavní obsah

V Ostravě probíhá XIV. ročník festivalu Folklor bez hranic

Novinky, Josef Zajíc

V největších městských obvodech statutárního města Ostravy probíhá od 15.srpna XIV. ročník festivalu Folklor bez hranic. V pondělí slavily lidovou hudbou a tancem městské obvody Moravská Ostrava a Přívoz.

Foto: Josef Zajíc

Festival v obvodu Mariánské Hory a Hukváky zahájila starostka obvodu Liana Janáčková

Článek

V úterý byl sváteční den pro milovníky folkloru v největším městském obvodu Ostrava- Jih, kde předváděly své umění soubory z České republiky a ze zahraničí.

Ve středu 17. srpna se zahraniční soubory představily v městských obvodech Mariánské Hory a Hulváky.  Festival tam zahájila starostka  Liana Janáčková spolu s ředitelkou festivalu Kateřinou Macečkovou.

" V letošním roce máme na festivalu špičku zahraničních souborů z Francie, Slovenska, Ruska, Moldávie, Ukrajiny, a Estonska. Samozřejmě i nejlepší dětské a dospělé soubory z České republiky. Do dnešního dne festival navštívilo asi tisíc návštěvníků a předpokládáme, že do konce pátku bude účast asi okolo 5000 lidí." sdělila nám paní ředitelka festivalu Kateřina Macečková.

Ve čtvrtek 18. srpna v odpoledních hodinách převezme štafetu festivalu městský obvod Ostrava - Poruba. Koncerty a vystoupení budou od 16,30 na kruhovém objezdu v Porubě.

Závěr festivalu proběhne v pátek 19. srpna v Moravské Ostravě a Přívoze. Od 17 hodin budou koncerty na Slezskoostravském hradě, kde je již od pondělí  výstava fotografií z minulého ročníku festivalu.

Záštitu nad festivalem převzali pan primátor statutárního města Ostrava Petr Kajnar a hejtman Moravskoslezského kraje pan Jaroslav Palas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám