Hlavní obsah

V Obchodním centru Forum Nová Karolina pomáhali hudbou

Novinky, Josef Zajíc

Od 16. května 2014 byl v přízemí obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina v Ostravě umístěn špičkový klavír, na který si mohl návštěvník kdykoliv zahrát a potěšit nejen své hudební srdce, ale také srdíčka těch, kteří to v tu chvíli potřebují.

Foto: Josef Zajíc

Pomáháme hudbou 18.7.2014. Kasička s žetony.Počítali: Tomáš, Michaela a Adriana.

Článek

Tak se stalo, že si zde zahrálo mnoho zájemců, kteří pro ostatní posluchače předvedli své hudební umění a také za každou odehranou skladbu byl do kasičky vhozen žeton v hodnotě 10 Kč.

V pátek 18. července uspořádali pořadatelé a studenti Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě happening, při kterém zástupci Nadačního fondu Českého rozhlasu  -  Světluška a OC Forum Nová Karolina otevřeli kasičku a studenti Adriana, Michaela a Tomáš pod přísným dohledem spočítali žetony a volné peníze, které do kasičky lidé také házeli.

Výsledek byl pro Nadační fond úspěšný. Bylo shromážděno celkem 883 žetonů, které OC Forum Nová Karolina proměnilo v 8883 korun. Volných mincí a papírových peněz se sešlo 2587 Kč - tedy celkem 11 417-Kč.

V hale u klavíru pak šek slavnostně předala zástupkyně OC Forum Nová Karolina Ing. Leona Drozdová Bc. Vladimíře Salvetové ze Střediska rané péče SPRP Ostrava. Předávání šeku se zúčastnily zástupkyně Světlušky - Nadace Českého rozhlasu, Alexandra Kratochvílová a Veronika Musilová, a také zástupce prodejny Muziker, která pronajala špičkový klavír, Erik Kubinský.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli pomáhat nevidomým.

Na pěší zóně u hlavního vchodu do OC Forum Nová Karolina Ostrava je unikátní Kavárna POTMĚ. Kavárna nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do světa nevidomých. Kavárna je otevřena v pátek 18. do 20 hodin, ve stejném čase (11 - 20 hodin) i v sobotu a v neděli 19. a 20. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám