Hlavní obsah

V Karviné otevřeli druhý sociální šatník

Novinky, Milan Haluška

Oblečení, různé věci do domácnosti, hračky i knihy. To vše nabídne lidem sociální šatník dobrovolnického centra ADRA, který byl v pondělí dopoledne slavnostně otevřen na karvinském náměstí Budovatelů. O zboží byl velký zájem a tvořily se dokonce fronty.

Foto: Milan Haluška
Článek

V Karviné se jedná již o druhý šatník. Ten první byl otevřen vloni v září a za tu dobu se dokonce rozrostl o šicí koutek, kde si mohou lidé nechat opravit oblečení. Tento šatník naleznou lidé v ulici Prameny 599 v městské části Ráj a Novinky o jeho otevření podrobně informovaly.

Druhý šatník se nachází na náměstí Budovatelů 1408 v městské části Nové Město. Šatník ADRA provozuje v prostorách společnosti RPG.

„Takový typ pomoci vítáme a věříme, že i pro Karvinou bude mít velký význam. Jsme rádi, že se podařilo najít vhodné prostory v jednom z našich domů tady na náměstí Budovatelů, aby zde tento obchůdek mohl působit. Forma spolupráce s ADROU je ve formě symbolického nájemného,” informoval ředitel vnějších vztahů společnosti RPG Petr Handl.

Pomáhají firmy i obyvatelé

Do obchodu se může nosit oblečení, domácí potřeby, knihy, gramodesky, CD, DVD, hračky, zkrátka vše, co vaše domácnost již nepotřebuje, avšak jinému může přinést radost a užitek.

Sociální šatník je otevřen denně od 9 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám