Hlavní obsah

Únava je za volantem rizikovým faktorem

Novinky, Stanislava Dvořáková

Policejní mluvčí Lenka Vilímková varuje před podceňováním únavy a nepozornosti v letních měsících - proto podala informaci o dvou dopravních nehodách na Orlickoústecku s přáním, aby všechny dovolenkové vyjížďky byly vždy ukončeny šťastným návratem.

Foto: PČR

Havarie automobilu Volkswagen Golf mezi obcemi Dolní Dobrouč a Lanšperk.

Článek

Čas dovolených v období letních měsíců přináší zvýšenou dopravní frekvenci, kdy je třeba bedlivěji dodržovat všechny zásady bezpečné jízdy. Únava je pak vedle alkoholu a nepřiměřené rychlosti častou příčinou různých havárií.

Na Orlickoústecku tak v pondělí 17. července došlo ke dvěma dopravním nehodám. Nedostatek odpočinku se vymstil čtyřicetiletému řidiči z Ústí nad Orlicí, který s osobním vozidlem značky Volkswagen Golf havaroval na silnici mezi obcemi Dolní Dobrouč a Lanšperk. Zřejmě pod vlivem únavy najel na krajnici, kde narazil do stromu.

Při nárazu pak utrpěl i se svojí osmnáctiletou spolujezdkyní zranění, s kterým byli rychlou lékařskou pomocí transportováni do nemocnice. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Na vozidle vznikla škoda v předběžném vyčíslení ve výši 50 tisíc korun.

Nedostatek pozornosti byl příčinou nehody v Lanškrouně se škodou téměř 750 tisíc korun. Devětadvacetiletý řidič škodovky přijíždějící z vedlejší ulice nedal přednost v jízdě osmatřicetiletému řidiči vozidla značky Porsche jedoucímu po hlavní silnici. Při střetu na křižovatce byla obě auta odhozena na chodník, kde Porsche se střetlo s přenosnou dopravní značkou a Škoda narazila do oplocení areálu lanškrounské firmy.

Řidiči obou vozidel zraněni nebyli i dechová zkouška na alkohol byla negativní. Na autech však vznikla značná škoda, která byla předběžně vyčíslena na 784 tisíc korun a pro závady způsobené havárií bylo zadrženo osvědčení o registraci vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám