Hlavní obsah

Účastníky Slezské zimní ligy v orientačním běhu neodradilo ani arktické počasí

Novinky, Josef Zajíc

Šestý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu uspořádali pořadatelé z Havířova v neděli 5. února. Závodníky hostila restaurace Hasičského domu v Oprechticích. Obec leží východně od Krmelína, kousek od Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

6. závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu.

Článek

Přes velký mráz se sešlo 55 závodníků Moravskoslezského kraje a Polska. Shromaždiště bylo v Hasičském domě v Oprechticích na kraji lesa Ščučí. Start závodu byl zahájen v 10 hodin, kdy hlavní rozhodčí Tomáš Sochor odstartoval prvního závodníka.

Ani teplota -12 stupňů neodradila otužilé a ke všemu připravené orientační běžce k absolvování závodu. Nejnáročnější trať kategorie A byla ještě zkomplikovaná tím, že na mapě byly tratě vytištěné v zrcadlovém provedení a tak si museli závodnici v hlavě trať převrátit a běžet tam, kde byla správná kontrola označená malým lampionkem oranžovo-bílé barvy.

Po doběhu do cíle si závodníci, již v teple, mohli dát chutnou polévku a rozebrat postupy mezi jednotlivými kontrolními body.

Nejrychlejší na trati A byla Šárka Kašparová z Ostravy a Pavel Rychlý z Opavy. Trať B vyhrála  Lucie Gruchalová z Ostravy a Josef Juřeník ze Sportovního klubu orientačního běhu Ostrava (SKOB Ostrava). Na trati C dominovala Šárka Vébrová z Havířova a Vlastimil Mutina z Frýdku Místku.

Více na: www.msksos.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám