Hlavní obsah

Účastníci ostravské Zlaté tretry besedovali v Knihcentru

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 16. června v 17 hodin se v ostravském Domě knihy uskutečnila beseda s účastníky atletické Zlaté tretry. Besedy a autogramiády se zúčastnil sprintér Kim Collins a opavský rodák Jakub Holuša. Moderoval Radek Erben.

Foto: Josef Zajíc

Beseda s účastníky Zlaté tretry Ostravy v Knihcentru Ostrava 16.6.2014:

Článek

V kavárničce Domu knihy Knihcentra Ostrava se v pondělí konala zajímavá a přííjemná beseda se dvěma špičkovými sportovci - atlety, kteří se 17. června zúčastní světově známého atletického mítinku, jeho 53. ročníku.

Besedy se zúčastníl Kim Collins, sprinter, který se stal mistrem světa v běhu na 100 m v Paříži v roce 2003. Collins se zúčastnil olympijských her v Atlantě 1996, Sydney 2000, Athénách 2004 a v Pekingu 2008. V současné době trénuje osmatřicetiletý sportovec, který pochází z ostrovního státu Svatý Kryštof a Nevis, pod vedením své ženy.

Kim Collins se na start 100 m Zlaté tretry Ostrava postaví, podle programu ZTO, v 19.58 hodin vedle sprintera Justina Gatlina, v současné době nejrychlejšího sprintéra, a halového mistra světa Richarda Kiltyho. Podle vlastního vyjádření se Collins pokusí zaběhnout čas pod 10 vteřin.

Besedy se zúčastnil také mladý atlet z Opavy. Vytrvalec Jakub Holuša (1988) jako jediný v roce 2012 přivezl z halového Mistrovství světa v Istanbulu medaili. V běhu na 800 m doběhl v čase 1:48,62 jako druhý a ve své sbírce má tak stříbrnou medaili. Jakub trénuje v Dukle Praha pod vedením brněnského trenéra Jiřího Sequenta. V úterý 17. června poběží na 1000 m v 19.25 a bude se snažit stlačit čas pod 2:15,00 minut. 

Besedu moderoval známý ostravský televizní a rozhlasový moderátor Radek Erben, v závěru vylosoval z přítomných diváků jednoho, který získal vstupenku na úterní atletický mítink.

Po hodinové besedě oba sportovci podepisovali své fotografie a odpovídali na otázky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám