Hlavní obsah

Trampská osada Bílý zajíc pořádala tradiční country bál

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 18. května se na základně T. O. Bílý zajíc Libochovice uskutečnil již tradiční country bál.

Foto: Jiří Růzha

Country bál u Bílého zajíce - taneční skupina Bílý zajíc Libochovice

Článek

Původně se měl pořádat již 22. ročník oblastního kola soutěže Brána 2013, kterou každoročně vyhlašuje Česká tábornická unie, ale pro nezájem dětí o tuto soutěž v Ústeckém kraji bylo letos po dvaadvaceti letech oblastní kolo zrušeno. Country bál ale zůstal...

Již na pátou hodinu odpolední přijela na osadu, kde zatím vše kamarádi připravovali, country skupina Karavana z Lovosic, která celý bál doprovázela svou skvělou muzikou. První návštěvníci se začali scházet a úderem šesté hodiny večerní vše vypuklo.

Po úvodní písničkové sérii zahájil bál šerif trampské osady Bílý zajíc. Přivítal všechny přítomné a uvedl na taneční parket domácí dětskou taneční skupinu Bílý zajíc, která celý bál zahájila ukázkami kruhových country tanců. Hned po nich vystoupila taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice. Tato skupina složená výhradně z mentálně postižených tanečníků je u Bílého zajíce častým hostem a dá se říci, že osada se stala takovým nejmenovaným patronem skupiny. Skupina předvedla svůj americký Line Dance.

A pak se rozeběhla zábava. V Libochovicích a okolí bylo tento víkend opravdu hodně akcí a je proto dobrou zprávou že na Country bál k Zajícům přišlo na šedesát zájemců o tento druh zábavy a dokonce přijela parta až z Loun. Stylové oblečení nebylo vůbec podmínkou, a přesto se zde objevili i širáky na hlavách. Parket se pomalu zaplnil tančícími, občerstvení bylo za lidové ceny, no prostě bál pod širým nebem, jak má být.

O půl desáté večer přišlo pro diváky malé překvapení. Skupina Bílý zajíc si pro ně připravila více než desetiminutové vystoupení za svitu loučí ve stylu Line Dance na Irské motivy. Vystoupení se opravdu zdařilo a bylo odměněno dlouhým potleskem.

Kapela Karavana hrála k tanci a poslechu až do hodiny půlnoční. Po té byl Country bál ukončen. Všem se moc líbilo a těší se na další akce, které pro své příznivce pořádá T. O. Bílý zajíc Libochovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám