Hlavní obsah

The Glass Onion měli ve Vaňkovce plno

Novinky, Jiří Smutný

V rámci letního hudebního festivalu Vaňkovka Fest, pořádaného brněnskou obchodní galerií Vaňkovka, vystoupila ve čtvrtek 29. června skupina The Glass Onion. Nesmrtelné písně Beatles v podání jednoho z nejlepších českých cover bandu přilákaly davy posluchačů všech věkových skupin.

Foto: Jiří Smutný

The Glass Onion

Článek

Skupina vznikala ve školním roce 1992/1993 na gymnáziu na Vídeňské ulici v Brně. Když sháněli bubeníka, přesvědčil je kytarista Robert Orsáček, který chodil na jinou školu, že se na bicí naučí, a tak se dali dohromady. Postupně se propracovali k prvním veřejným vystoupením a dnes již 24 let pořádají pravidelné koncerty zejména v brněnských klubech.

The Glass Onion hrají v dlouhodobě neměnném složení Marcel Schüller (sólová kytara, foukací harmonika, zpěv), Pavel Rovnaník (doprovodná kytara, klávesy, zpěv), Jakub Hustý (baskytara) a Robert Orsáček (bicí, zpěv).

Kapela se snaží svým stylem Beatles co nejvíce přiblížit, ale nechce se jim podobat v každém detailu a být úplně stejní, jako oni. Hlavním cílem je bavit lidi, což se jim výborně daří.

Reklama

Výběr článků

Načítám