Hlavní obsah

Skvělou hru předvedly házenkářky DHC Sokola Poruba v utkání Interligy v házené žen

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 27. září se ve večerních hodinách střetly domácí hráčky DHC Sokola Poruba ve sportovní hale SAREZA v Ostravě-Přívoze s hráčkami z Veselí nad Moravou. Po třech kolech obsadily hráčky Poruby v tabulce druhé místo se čtyřmi body. Veselí nad Moravou je na osmém místě se dvěma body.

Foto: Josef Zajíc

Utkání v házené žen: DHC Sokol Poruba (žluté dresy) : Veselí nad Moravou (modré dresy) 35:22.Ostrava 27.9.2015.

Článek

Hala Sareza v Ostravě - Přívoze na Hrušovské ulici se i přes sváteční prodloužený víkend zaplnila. Povzbudit házenkářky přišlo 210 diváků.

Utkání v neděli 27. září v 18.00 zahájili rozhodčí Pavel Friedel a Tomáš Kučera. Ostravanky šly do útoku nekompromisně. První branku daly již v první minutě a svoji jednoduchou, ale užitečnou hru neopustily i v dalších částech hry. V devatenácté  minutě vedly 14:4.

Trenér Veselí  Radim Pernický vystřídal brankářku, která pochytala několik střel. Hráčky Veselí se uklidnily a začaly dávat branky. Do 23. minuty stáhly skóre na 7:16  a i v dalších minutách se jim dařilo a tak v poločase obě družstva odcházela do šaten za stavu 19:12 pro Porubu.

Začátek druhého poločasu byl vyrovnaný. Branky padaly na obou stranách. V brance Poruby nastoupila velmi dobře připravená Lenka Roháčková, která kryla 12 střel. V padesáté minutě byl stav 29:18 ve prospěch Poruby. Trenér Beňádik dal šanci třetí brankářce Nikole Varmužové. V závěru hry už si nenechaly Ostravanky pustit bodový rozdíl a utkání dotáhly vítězně v konečném výsledku 35:22.

V družstvu Veselí nad Moravou  byla nejaktivnější a střelecky nejlepší Jana Šustová, která Ostravankám vstřelila šest branek. Dagmar Luštíková dala čtyři branky a po třech Eva Romanová a Nikol Vinklárková.

Z družstva DHC Sokola Poruba byla nejlepší Leona Šviráková, která vstřelila soupeřkám osm branek. Alica Kostelná dala šest branek a po čtyřech brankách zatížily konto soupeře Barbora Mýlková, Eva Minarčíková a Šárka Marčíková. Výborně v první půli chytala stálice družstva Markéta Doláková. Ve druhé polovině chytala Lenka Roháčková a Nikola Varmužová.

Páté utkání odehrají ostravské hráčky 2. října na Slovensku s družstvem  Partizánské. Další zápas hrají až po reprezentační přestávce se Zlínem v domácím prostředí 18. října v 18.00.

Do reprezentace České republiky v házené žen nominoval trenér reprezentace Jan Bašný současné i bývalé hráčky DHC Sokola Poruba: ve výběru jsou Šárka Marčíková, a Helena Ryšánková a také dvě bývalé opory Poruby Petra Adámková (Koblenz/Weinbern) a Michaela Hrbková (Siófok KC).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám