Hlavní obsah

Sen o tanci připravuje choreograf Martin Tomsa

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecká agentura Performing Arts Ostrava připravuje velkou taneční show s příběhem Sen o tanci. Organizátorkou a manažerkou projektu je šéfka tanečního klubu Katlen Ostrava Kateřina Vítečková. Scénář a režii má hlavní choreograf představení Martin Tomsa.

Foto: Josef Zajíc

Sen o tanci. Ostrava. 20.1.2014. Tvrdá příprava.

Článek

Taneční klub Katlen Ostrava má svoji základnu, kde cvičí a trénuje, na Černé louce v Ostravě. Intenzivně se připravuje k premiéře velké taneční show s příběhem - Sen o tanci. Šéfka tanečního klubu Katlen Ostrava Kateřina Vítečková vysvětlila, o jaké představení půjde:

„V připravovaném tanečním představení Sen o tanci se budou prezentovat různé taneční styly, které předvedou taneční skupiny, pracující v Ostravě s mládeží. Jednotícím prvkem bude snový příběh dívenky, která chce tančit, ale nemůže se rozhodnout, k jakému tanečnímu stylu se přidá. Ve snu ji oslovují víly, které ji "svádějí" právě k tomu svému tanečnímu stylu. V průběhu představení se pak samostatně předvedou, v návaznosti na děj, taneční skupiny z Ostravy.”

Scénář, režii a hlavní choreografii chytané taneční show nese na svých bedrech Martin Tomsa, tanečník, choreograf, bývalý člen baletního souboru Národního divadla v Praze. V jeho náročné práci mu při choreografii a tréninku s mladými tanečnicemi a tanečníky pomáhá jeho manželka Jana Tomsová, taneční pedagožka a repetitorka.

Jejich práce je náročná. Pracují s mladými lidmi, kterým je třeba vysvětlit nejen každý jednotlivý pohyb těla, ale také mimiku tváře, gesta a výraz, aby jejich výkon byl kreativní a na profesionální úrovni.

V tanečním příběhu Sen o tanci se budou prezentovat taneční kluby z Ostravy: TK KATLEN, Country Dance Club HAZARD, Taneční sdružení GALTISH, Street Dance Crew ROOTS COMPANY, FANTASY CREW Street Dance, Taneční škola K + K LABYRINT, Taneční klub DANCE STUDIO a sólisté jednotlivých klubů, sdružení a škol.

Premiéra originálního snového příběhu na rockovou hudbu prezentovaná tanečními skupinami různých stylů se uskuteční 7. března v 18.00 hodin v Domě kultury města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám