Hlavní obsah

Rošťandy z Opatovic zavítaly do Rajhradu pobavit seniory

Novinky, Jiří Smutný

Domov pro seniory Akátový dům, Městečko 52, Rajhrad, navštívily ve středu 21. června zpěvačky a tanečnice z Opatovic. Skupina byla donedávna známá jako Opatovické rošťandy, nyní vystupuje pod jménem MAGIC-O.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Skupina působila donedávna v rámci organizace Sport pro všechny (SPV) Opatovice. Ta byla založena už v roce 1987 a za ta léta se měnil jak název, tak náplň. V posledních letech organizovala kromě zmíněné skupiny i cvičení pro děti předškolního věku, cvičení pro žáky, aerobic, cvičení starších žen a volejbal. Podle webových stránek Opatovic SPV k 1. 1. 2017 ukončil činnost.

Zdá se však, že na činnost opatovické taneční skupiny to vliv nemá. Děvčata se sice přejmenovala, takže se místo sympatického názvu Opatovické rošťandy nově jmenují poněkud podivně, Magic-O, ale ve své bohulibé činnosti pokračují.

Skupina má repertoár složený z tanečních ukázek, inspirovaných úspěšnými písničkami domácích i zahraničních autorů. Děvčata tančí na reprodukovanou hudbu a „zpívají“ písně na playback. Propracovaná choreografie dává vzniknout sympatickým vystoupením, která jsou diváky po zásluze odměňována upřímným potleskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám