Hlavní obsah

Řeky Odra, Ostravice i Lučina ukázaly, co dovedou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. června řeky Odra, Ostravice a Lučina ve městě Ostravě ukázaly, co umí oproti běžným stavům či stavům sucha. Řeka Odra ve Svinově, Koblově a Bohumíně dosáhla 2. stupně povodňové aktivity.

Foto: Josef Zajíc

Řeka Odra po soutoku s Ostravicí v Koblově. Ráno v 8,30 21. června ohlášen 2. stupeň povodňové aktivity.

Článek

V Ostravě-Koblově byl okolo nedělní osmé hodiny ranní vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity. Taktéž v Ostravě-Svinově a dále v Bohumíně.

V oblasti soutoku řeky Lučiny, která vytéká z vodního díla Žermanice, protéká svými meandry městem Havířov a dále okolo hutí směrem na Slezskoostravský hrad, kde se pod hradem vlévá do řeky Ostravice, se Lučina právě v místech před soutokem vylila ze svého koryta a širokým vtokem se vlévala do řeky Ostravice.

Zaplavila tak Havlíčkovo nábřeží za mostem, po kterém jezdí tramvaje č. 4 a 12 ve směru na Hranečník. V této lokalitě byla před Hradní lávkou v Ostravě zastavena ulice pro auta. Městská policie Ostrava tuto lokalitu hlídala a sledovala stoupající stav řeky Ostravice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám