Hlavní obsah

Prvnímu ostravskému miminku roku 2017 popřál primátor

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ostravské miminko roku 2017 se narodilo na oddělení Gynekologie a porodnictví Městské nemocnice Ostrava. Do života mu 2. ledna přišel popřát primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.1.2016 První ostravské miminko. Mamince Anně a dceři Nikol gratuluje primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Článek

První ostravské miminko roku 2017 světlo světa spatřilo na Nový rok 2017 v 6.17 hodin. Děvčátko Nikol se může pochlubit téměř ideálními mírami. Měřila 51 cm a vážila 3700 gramů. Dceru Nikol přivedla na svět Anna Adamcová z Ostravy-Bělského lesa. Porodila v Městské nemocnici Ostrava již hodinu po té, kdy byla přijata v porodnici.

Blahopřát miminku i mamince k této radostné události přišel 2. ledna ve 12.30 hodin primátor města Ostravy Tomáš Macura spolu s tiskovou mluvčí magistrátu Andreou Vojkovskou.

Primátor společně s ředitelem nemocnice Petrem Uhligem a primářem oddělení MUDr. Markem Ožanou předal mamince a malé slečně velkého plyšového medvěda, poukázky do obchodního centra, kosmetický balíček a pamětní list.

Ředitel nemocnice Petr Uhlig mamince poblahopřál a uvedl: „Vám a vaší dceři přeju za nemocnici pevné zdraví. Slyšel jsem, že jste si zopakovala porod po deseti letech. Jsme moc rádi, že jste si vybrala naší nemocnici. "

Maminka Anna pak na otázku, zda bude ještě třetí miminko, odpověděla: „Určitě bude, jsem moc ráda, že jsem si zvolila tuto nemocnici. Je zde o nás výborně postaráno od příjmu až do teď. Chtěla bych poděkovat celému personálu i panu primáři MUDr. Markovi Ožanovi.” Maminka prozradila, že pokud bude všechno v pořádku a bez komplikací, budou obě propuštěny ve středu 4. ledna.

Městská nemocnice Ostrava je na druhém místě v počtu porodů v Moravskoslezském kraji. V roce 2016 proběhlo v nemocnici 1590 porodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám