Hlavní obsah

Přes Poysdorf raději ne

Novinky, Jiří Smutný

Kdo se v těchto dnech chystá absolvovat cestu do Vídně přes Mikulov a Poysdorf, případně z Vídně přes Poysdorf do České republiky, měl by počítat minimálně s hodinovým zpožděním. Před Poysdorfem i za ním totiž stojí mnohakilometrové kolony.

Foto: Jiří Smutný

Křižovatka nabízí ucpanou trasu objet, ale nikomu se nechce zajíždět

Článek

V Drasenhofenu je to při cestě do Vídně ještě dobré. Problémy začínají asi 8 kilometrů před Poysdorfem, kde řidiči zastaví poprvé. Tam ale ještě netuší, co je čeká.

Někteří místní se otáčejí a na křižovatce volí cestu na Schrattenberg. To je sice prakticky směr na Břeclav, ale když se včas odbočí vpravo, dá se tudy Poysdorf objet. Zajížďka je to sice nemalá, možná celých 20 kilometrů, ale časově je to rozhodně lepší, než hodinu stát v koloně.

Někteří řidiči, a nutno konstatovat, že pouze s českou registrační značkou, nepříjemnou zácpu řeší pozoruhodným způsobem. Najedou na souběžně vedenou cyklostezku a cestují na Vídeň tudy.

Když se po mnohokrát opakovaném zastavování a rozjíždění konečně objeví cedule s nápisem POYSDORF, ukáže se příčina celého zmatku. Doprava v centru města je možná pouze jedním jízdním pruhem pro oba směry. Takže když jedou vozidla ve směru na Vídeň, kolona ve směru na Brno stojí. Až se chlapíci se zastavovacími terči rozhodnou, tak jedoucí kolonu zase zastaví a pustí tu druhou. A tak pořád dokola.

Pro cestu z Vídně na Brno lze doporučit jako optimální trasu přes Břeclav. Je třeba asi 12 kilometrů před Poysdorfem odbočit vpravo na Grosskrut a Reinthal (silnice č.47), což je vlastně už u Břeclavi. A po dálnici je to do Brna už jen kousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám