Hlavní obsah

Praha vybírala finalistky soutěže Dívka roku

Novinky, Petr Mráček

Základní kolo Dívky roku patří pod stejnojmennou celostátní soutěž podporovanou Ministerstvem školství a kultury ČR. V Praze se konalo jeho další základní kolo, odkud tři dívky postupují na celostátní finále.

Foto: Petr Mráček

Základní kolo soutěže Dívka roku 2014, Praha

Článek

V sobotu 18. ledna se v netradičních prostorách jednoho pražského autosalonu konalo základní kolo soutěže Dívka roku 2014.

Z osmi kandidátek vybírala porota tři nejlepší, které postoupily přímo do celostátního finále, které se uskuteční 1. června v Jičíně. A že porota byla opravdu odborná, o tom nelze pochybovat. Mezi členy poroty byl například idol dívčích srdcí osmdesátých a devadesátých let, herec Lukáš Vaculík, nebo poslední Česká MISS Gábina Kratochvílová. Mezi porotci byli například i Václav Upír Krejčí, Vlastimil Harapes, nebo poslední tajemník legendárního Fredie Mercuryho - Peter Freestone.

Do celostátního kola nakonec postoupily tyto dívky: Dvořáková Zuzka, Vohradská Nela, Dědicová Anna-Marie

Odpolednem provázela herečka Lenka Vacvalová a Muž roku 2009 Martin Zach. v Programu vystoupil Jan Bendig se svou skupinou a Petr Kutheil.

Jak Dívka roku vznikla? „Soutěž vznikla v roce 1990 v Domě dětí a mládeže Ostrava-Poruba s původním názvem MISS TEENAGER. Od té doby se soutěž rozrostla do celostátní podoby a získala pod názvem MISS POUPĚ určité popularity a vešla do podvědomí veřejnosti. Z praktických důvodů bylo nutné název soutěže pozměnit a rozhodnutím zástupců DDM ČR ze dne 19. října 1998 byl zvolen název Dívka roku,” prozradila Iva Dymešová, jedna z organizátorek soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám