Hlavní obsah

Plzeňský Foto klub vystavuje, hlavním tématem se stala voda

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od 1. října vystavuje Plzeňský Foto klub fotografie s tematikou vody v Zákaznickém centru ČEZ v Plzni. Výstava potrvá zhruba dva měsíce.

Foto: Marek Velebný

vystavené fotografie v zákaznickém centru ČEZ v Plzni

Článek

Plzeňský Foto klub opět vystavuje práce svých členů. Tentokrát se výstava nekoná v Mázhausu radnice, neboť kvůli konání velkého množství výstav v rámci Plzně EHMK 2015, Evropského města kultury, nebyl pro výstavu plzeňského Foto klubu v Mázhausu volný termín. 

Plzeňští fotografové proto tentokrát představují svou výstavu v zákaznickém centru ČEZ v Plzni, Guldenerově ulici. Výstava celkem patnácti fotografů z Foto klubu Plzeň má za téma vodu. Každý fotograf má prostor vystavit většinou tři fotografie, které považuje za své nejlepší k tématu vody. Předseda Foto klubu Libor Nesvadba zvolil pro využití své části výstavního prostoru jen například jednu fotografii.

Členové Foto klubu dostali úkol fotit vodu. Někteří jsou třeba spíše krajinkáři, fotografují street foto nebo portréty či akty, ale každý si dovedl poradit, když spojil téma vody například s krásou ženského těla apod.

Asi nejlépe si mohl výběr tématu vychutnat Robert Benčík, který se převážně zabývá fotografováním vody a má podle své záliby mezi členy Foto klubu přezdívku "Vodník". Jiný z fotografů, Jindřich Šedivý, sice vodu moc nefotí, ale přesto se výzvy nezalekl a podle svého mínění se úkolu fotografovat vodu zhostil velmi dobře.

Foto klub si v rámci klubových schůzek zorganizoval fotografování s modelkou u plzeňských rybníků, při kterém vznikla i například vystavená fotografie vedoucího klubu Libora Nesvadby.

Výstava měla vernisáž ve čtvrtek 1. října od 18 hodin s občerstvením a hudebním doprovodem. V průběhu vernisáže jako hudební doprovod vystoupila skupina Zdivočelý pletivo.

Reklama

Výběr článků

Načítám