Hlavní obsah

Piana v Ostravě. Tentokrát ožil veřejný prostor na nádraží v Ostravě-Svinově

Novinky, Josef Zajíc

V prosinci minulého roku se v moravskoslezské metropoli pořádala akce Cooltour naděluje piana v Ostravě. Multižánrové centrum Coooltour v Ostravě na Černé louce nadělilo první piano na hlavním nádraží v Ostravě. Od pátku mají občané možnost si zahrát na koncertní křídlo i na nádraží v Ostravě-Svinově.

Foto: Josef Zajíc

Piana v Ostravě 16.2.2014 Koncertní křídlo v hale na nádraží v Ostravě - Porubě. Nástroj věnoval ladič pian z Krnova.

Článek

Nádraží Ostrava-Svinov se svou novou prosklenou halou je dopravní uzel Moravskoslezského kraje, z kterého se odjíždí a příjíždí na všechny světové strany. Nádražím projdou tisícovky lidí z Prahy, Krnova, Polska i Slovenska.

Pro potěšení cestujících pořadatelé z Multižánrového centra Cooltour instalovali krásné koncertní křídlo v hnědé barvě, které koresponduje s výbavou a interiérem odbavovací haly nádraží. Nástroj věnoval ladič pian z Krnova.

Cestující mají tedy možnost posadit se za klavír a zkrátit si čekání na přípoj či na příjezd svých milých a zahrát nějakou pěknou melodii. V neděli si zahráli dva mladí lidé, kteří si své valentýnské chvíle zpestřili skladbičkou na rozloučenou. Maminka Lucie si s dcerkou Natálou zabrnkala čtyřručně.

To paní Vlasta, čekající na přípoj do Prahy, zasedla za koncertní křídlo a "vystřihla" 3. větu z klavírní sonáty A dur K.331 - alla turca, Allegretto- Turecký pochod Wolfganga Amadea Mozarta. Lidé v hale zbystřili pozornost a paní Vlastě za výkon zatleskali.

„Žiji v Praze a tam jsou také klavíry ve veřejném prostoru. Viděla jsem je na hlavním nádraží a Mírovém náměstí. Jsou tam lavičky, lidé sedí, odpočívají a zájemci si jen tak hrají na klavír. Je to pěkné a lidé o produkci mají zájem. Dobré je, že i v Ostravě, v centrech, kde se pohybuje více lidí, si mohou zahrát a potěšit sebe i okolí,” řekla paní Vlasta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám