Hlavní obsah

Petra Janů a Věra Špinarová opět na společném turné

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšné spojení jedinečných hlasů Petry Janů a Věry Špinarové bude pokračovat i v roce 2015. Na podzim letošního roku se oba hlasy opět spojí v jedinečném koncertním turné.

Foto: Petr Mráček

Petra Janů a Věra Špinarová

Článek

V roce 2014 došlo ke spolupráci našich neznámějších rockových zpěvaček Petry Janů a Věry Špinarové. Společně si pro své fanoušky připravily turné, se kterým projely Čechy i Moravu.  

Vrcholem tohoto turné byly dva koncerty ve Velkém sále pražské Lucerny. Obě zpěvačky se svým fanouškům představily ve dvou samostatných blocích svých největších hitů za doprovodu skupiny Golem a Bandu Adama Pavlíka. Jako perličku si pro své fanoušky připravily i nový společný duet - Proud Mary, který s velkým úspěchem nazpívala v roce 1969 legendární Tina Turner.  

Pro velký úspěch loňského turné, se zpěvačky rozhodly společně koncertovat i v letošním roce. Aby uspokojily velký zájem svých příznivců, bude letošní turné rozšířeno i o další města v Čechách, na Moravě, ale i na Slovensku.

Tato tour s trefným názvem "Exkluzivní spojení jedinečných hlasů" budete mít možnost si vychutnat od listopadu. Každá ze zpěvaček bude mít opět samostatný koncert a také společné duety. Petra Janů už teď zkouší s novou rockovou kapelou Amsterdam, která jí bude na turné doprovázet. Jako hosté vystoupí kvarteto členů Janáčkovy filharmonie Ostrava a klavírní virtuóz Petr Ožana.

Pěvecké stálice Petru Janů (61) a Věru Špinarovou (62) netřeba představovat. Obě interpretky zanechaly za léta svého zpívání v české popmusic nesmazatelnou stopu a mají na kontě nepřebernou řádku hitů, které jim kolegyně mladších ročníků mohou jen tiše závidět.   

Petra Janů se na společné turné těší už dnes a vyjádřila se slovy: „Kamarádíme spolu léta, takže tenhle nápad vyplynul nějak automaticky a dohodly jsme se vlastně téměř okamžitě. Máme podobný hlasový rozsah i společnou rockovou parketu, takže to snad pro posluchače a fanoušky bude zážitek. Věřím, že si zazpíváme i několik songů společně. Výběr songů ještě musíme doladit. Určitě si dáme hitovku To máme mládež, kterou jsme nazpívaly před jednatřiceti lety,“ prozradila Petra a doplnila: "Dáme i něco samozřejmě nového a já budu mít novou doprovodnou skupinu Amsterdam. Vyjedeme na podzim, každá odzpíváme polovinu koncertu se svým repertoárem a já se na to dneska vážně už moc těším. Myslím, že lidi si přijdou na svý“.   

Ke konci loňského roku jste měla úspěšné koncertní turné po republice s Petrou Janů. Jak k tomu došlo, že jste se daly dohromady? Vy dvě jste přece spolu nikdy společně nevystupovaly. Hrál v tom roli váš slavný duet To máme mládež? Na to jsem se zeptal Věry Špinarové.

„To ani ne, tu písničku jsme tenkrát zpívaly na Silvestra v televizi. Ale jednou jsme se spolu s Adamem potkali s Petrou a její manažerkou na Konopišti a tam jsme dostali ten nápad.”

12. 11. - Litoměřice, Dům kultury

13. 11. - České Budějovice, Sportovní hala Stromovka

18. 11. - Karlovy Vary, hotel Thermal

19. 11. - Plzeň, Parkhotel

25. 11. - Liberec, Dům kultury

26. 11. - Hradec Králové, Aldis  

2. 12. - Bratislava, Istropolis  

3. 12. - Zlín, Velké kino  

9. 12. - Ostrava, Gong

15. 12. - Praha, Lucerna 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám