Hlavní obsah

Pětačtyřicet medailí přivezli z Polska ostravští karatisté

Novinky, Miloš Škoda

Ostravští karatisté ukončovali sezonu třetí sobotu v červnu na otevřeném mezinárodním mistrovství Opolska v Prudniku (Polsko). Z turnaje přivezlo největší počet 30 závodníků v sezóně celkem 45 medailí: 7x zlato, 11x stříbro a 27x bronz. Jedná se o největší zahraniční úspěch moravskoslezského karate.

Foto: Miloš Škoda

Reprezentace klubu ATTFIS Ostrava

Článek

Posledním turnajem v prvním půlroce 2017 se pro karatisty z klubu ATTFIS Ostrava stalo otevřené mistrovství Opolské oblasti v olympijském karate WKF, které se konalo v sobotu 17. června. Klub se na turnaji stal největším týmem vůbec, nejúspěšnějším zahraničním týmem a druhým týmem v počtu medailí, v celkovém hodnocení pak klub získal krásné 4. místo.

„Tento obrovský úspěch sice nepřekonal start sezóny na turnaji v Hradci Králové (tehdy karatisté získali 50 medailí - pozn. aut.), ovšem tento turnaj se konal mimo Českou republiku. Minulý rok jsme se nepohybovali v takových počtech medailí na jednom turnaji. Doposud kralovalo výsledkové listině Mistrovství České republiky SKIF 2016, kde jsme vybojovali 36 medailí,” přiblížil medailovou statistiku manažer klubu Jakub Škoda.

Tři nejúspěšnější závodníci klubu na turnaji

Třemi nejúspěšnějšími závodníky výběru se stali: Dominik Trubianský - 3 medaile: 1x zlato a 2x stříbro, Sabina Světlíková - 4 medaile: 1x zlato, 1x stříbro a 2x bronz a Kryštof Bunček - 3 medaile: 2x zlato a 1x bronz.

Třem kategoriím vládli pouze ostravští zástupci

První kategorií, kterou celou ovládl ostravský celek se stala kategorie kata chlapců 7 let a méně, kde se na podiu umístili Kryštof Bunček (1), Matyáš Kurka (2), Filip Šiler (3) a Chrudoš Dvořák (3).

Další kategorii ovládly ostravské karatistky a to kata 9 let a více (bílé a žluté pásy) - Agáta Julinová (1), Karolína Světlíková (2), Barbora Podhorová (3) a Karolína Kurková (3).

Poslední kategorií, které dominovali ostravští karatisté byla kategorie kata chlapců 9 let a více (bílé a žluté pásy): Ondřej Jalůvka (1), Šimon Prudil (2), Marek Šedivý (3) a Matěj Gezo (3).

Největší úspěch moravskoslezského karate mimo ČR

„Tento úspěch se zapsal do dějin Moravskoslezského karate, protože je to největší klubový úspěch mimo území České republiky. Děkujeme všem za podporu. Nejdůležitější je, že se náš klub dál rozvíjí,” uvedla hlavní trenérka reprezentace klubu Veronika Škodová (2. Dan)

Ostravský celek se umístil na 4. místě z celkem 15 klubů Polska, České republiky a Slovenska, stal se tak nejúspěšnějším zahraničním výběrem na turnaji.

Pořadí klubů:

1. místo: LKS Zarzewie Prudnik, 2. místo: Klub Karate NIDAN Zawadzkie, 3. místo: KSA Atemi Bielsko-Biala, 4. místo: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava /CZE/, 5. místo: KK Kaminari Perzów, 6. místo: KK Shotokan Krapkowice, 7. místo: SSK Bushido Kędzierzyn-Koźle, 8. místo: LZS Karate-do Głubczyce, 9. místo: KSO AGE KAN Nysa, 10. místo: KK Arashi Legnica, 11. místo: KK Shotokan Tora Legnica, 12. místo: LKS Polonia-Torakan Biała, 13. místo: CKK Poprad /SVK/, 14. místo: KK Arawashi Siechnice, 15. místo: KKS AGE KAN Bogatynia.

Reklama

Výběr článků

Načítám