Hlavní obsah

Peloton cyklistů sportovního projektu Na kole dětem se zastavil v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní projekt na podporu onkologicky nemocných dětí Na kole dětem absolvuje letos již 11. ročník. Poprvé pod vedením cyklisty Josefa Zimovčáka vyjel v roce 2010. V letošním roce se jede pouze v omezeném rozsahu pod heslem Nenecháme děti ve štychu!

Foto: Josef Zajíc

Peleton sportovního projektu Na kole dětem vyjel z Ostravy. Odstartovala náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová. Komentoval náměstek Zbyněk Pražák

Článek

Na kole dětem je Nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí. Vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnénu onemocnění.

Ve středu 10. černa ve 12 hodin odstartovala cyklotour v městě Hlučíně. Třicet sportovců z celé České republiky se v prologu vydalo pod vedením Josefa Zimovčáka na velkém kole směr Ostrava.

Do Ostravy dojel peloton ve 12 hodin 40 minut na Prokešovo náměstí, které sousedí s magistrátem města Ostravy. Cyklisty doprovázeli další sportovci, kteří se přidali a Nadaci Na kole dětem měli možnost poslat finanční částku rovnající se počtu ujetých kilometrů.

Cyklisty na náměstí přivítali obyvatelé města Ostravy a také zástupci magistrátu města Ostravy pod vedením náměstkyně primátora města Ostravy pro životní prostředí Kateřiny Šebestové a náměstka pro kulturu Zbyňka Pražáka.

Občanům a zástupcům vedení města poděkoval vedoucí projektu Josef Zimovčák za skvělé přijetí a za finanční dar nadaco. Občany přivítal účastník prologu Hlučín - Kopřivnice primátor města Ostravy Tomáš Macura: „Jsme radi, že se můžeme projektu Na kole dětem zúčastnit. Této akce se zástupci Ostravy nezúčastňují poprvé a věřím, že ne naposled. Je to skvělá akce. Jsem rád, že se můžeme na ni podílet organizačně  i nějakou korunou. "

Josef Zimovčák veřejně předal primátoru města Ostravy certifikát o převzetí finačního příspěvku Nadaci Na kole dětem.

„Touto cestou už jedenáct let upozorňujeme na problematiku onkologicky nemocných dětí. Chceme pomoci těm rodinám při rekondičních pobytech. Peníze dávají obce, města, kraje v rámci celé České republiky. Jsou samozřejmě i sponzoři, kteří se na projektu podílejí. Trať v dnešním ročníku je dlouhá 1265 kilometrů. Jede se deset dnů, takže v průměru ujedeme něco přes 120 kilometrů denně. Samozřejmě máme v rámci etapy zastávky v průjezdných městech. Jedeme tak 6 - 7 hodin,” informoval o trati Josef Zimovčák

Po dnečním středečním prologu, kdy se jelo z Hlučína přes Ostravu do Kopřivnice, je plánovaná 1. etapa, která měří 110 kilometrů: Kopřivnice ( výjezd v 8,00 )- Nový Jičín - Hranice - Bystřice pod Hostýnem - Slušovice - Slopné (dojezd v 15,30 k obecnímu úřadu).

Další etapy, kilometry a zajímavosti na: www.nakoledetem.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám