Hlavní obsah

Ostravský karneval chutí potěšil labužníky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěšily všechny labužníky ve dnech 16. a 17. května a ještě potěší v neděli 18. května na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Karneval chutí v Ostravě 16.-18.5.2014:

Článek

Karneval chutí již po dva dny působí na chuťové pohárky návštěvníků Výstaviště na Černé louce v Ostravě. Jedná se o druhý ročník gastronomické výstavy, která se i tentokrát zaměřuje na širokou veřejnost. V pátek a v sobotu - a také ještě v neděli 18. května - nabízí kuchařskou show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Akce je rozdělena do tří sekcí. V první sekci diváci nahlédli a v neděli ještě i mají možnost nahlédnout do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací České republiky - špičkoví kuchaři v nich připravují degustační menu. Při degustaci obsluhují studenti středních odborných učilišť a středních škol zabývajících se hotelnictvím a restauračním provozem.

Své chuťové buňky mohou lidé vyzkoušet v další sekci, ve které budou připravovat speciality restaurace z Moravskoslezského kraje.

Prostor ke své prezentaci dostali nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další.

I v neděli 18. května bude pro návštěvníky připravena další kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousta chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.

Otevírací doba v neděli 18. května: od 10 do 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám