Hlavní obsah

Ostravský Dům knihy hostil úvodní besedu z cyklu o zdravém životním stylu

Novinky, Jiřina Soukupová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklus o zdravém životním stylu a výživě bude mít v ostravském Domu knihy své pravidelné besedy - budou se konat vždy každé druhé pondělí v měsíci a návštěvníci se při nich dovědí pravidla zdravého stravování a životního stylu. Další beseda je na programu 9. června a bude o důležitosti pohybu.

Foto: Jiřina Soukupová

Rudolf Tkáčík přednášel o zdravé výživě.

Článek

Přednášku uvedla Mgr. Hana Pohlová, personální ředitelka ze společnosti Wellness Club radosti, přednášející byl Rudolf Tkáčík, kouč z téže společnosti.

Na přednášce byla zdůrazněna nutnost vyvážené skladby jídelníčku, přijímat potravu pravidelně pětkrát denně a v rozmanitém složení s nutností vyvážené složky 30 procent tuků, 40 procent sacharidů a 30 procent proteinů, společně s vlákninou a pohybem. Nebezpečí nutriční podvýživy spočívá v nevhodném přijímání potravy.

Přednášky se zúčastnilo kolem 25 lidí, kteří se zájem sledovali přednášejícího a zapojovali se rovněž do zábavného kvízu, který v rámci besedy proběhl a v jehož průběhu bylo možné odpovídat na jednotlivé otázky, doplněné videoprojekcí, buď ano, nebo ne.

Zazněla i myšlenka, že kdysi lidé často umírali na podvýživu nebo hladem - a dnes je tomu naopak. Lidé jsou překrmeni, ale nevhodnou stravou, místo aby si zaběhali, jedli střízlivěji, ale kvalitněji, a měli vyváženou skladbu potravin a také se dokázali radovat ze života.

Na závěr besedy využila polovina návštěvníků nabídky společnosti na bezplatné změření metabolického věku a dalších parametrů (stupeň hydratace, množství svalové a tukové a kostní tkáně aj.) - uskuteční se 25. května v sídle společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám