Hlavní obsah

Ostravská tělovýchovná unie poděkovala sportovním dobrovolníkům

Novinky, Josef Zajíc

Náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek spolu s předsedou Ostravské tělovýchovné unie Rostislavem Neuvirtem poděkovali v úterý 27. června padesáti pěti členům Ostravské tělovýchovné unie za dlouholetou obětavou práci pro rozvoj sportu a vzornou reprezentaci města Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.6.2017 Vyznamenání dobrovolníkům Ostravské tělovýchovné unie. Zleva Rostislav Neurvit a Vladimír Cigánek,

Článek

Ostravská tělovýchovná unie (OTU) je spolek dobrovolných sdružení sportovních, tělovýchovných a turistických svazů s regionální působností tělovýchovných jednot a sportovních klubů i jejich sdružení.

OTU je regionálním sdružením České unie sportu - ČUS. Součástí OTU je Servisní centrum sportu, které poskytuje bezplatné právní, ekonomické, organizační a propagační služby sdruženým subjektům.

V Ostravské tělovýchovné unii je sdruženo 129 sportovních oddílů, klubů a svazů. V těch je registrováno 28 168 sportovců. Z toho je 18 568 mužů a 9600 žen. Potěšitelné je, že k 28. červnu 2017 jsou členy OTU mladí lidé ve věku do 15 let. Těch je celkem 6134, z toho 4166 chlapců a 1968 dívek. Tolik statistika.

Čelní představitele Ostravské tělovýchovné unie pod vedením předsedy Rostislava Neurvirta vyznamenali v předvečer konání 56. ročníku Zlaté tretry Ostravy v salónku Clarion Congres Hotelu Ostrava celkem 55 členů. Bylo předáno šet nejvyšších vyznamenání České unie sportu - Čestný odznak ČUS.

Vyznamenání za významný a výjimečný přínos k rozvoji sportu obdrželi:

Pavel Hudeček 1951, trenér a rozhodčí oddílu jezdectví TJ Baníku Ostrava, z. s., Jan Kopřiva 1947, dlouholetý člen vedení OTU, místopředseda TJ Sokol Krásné Pole, z. s, člen revizní komise CISO ( Centrum individuálních sportů Ostrava), Libuše Mayehoferová 1940, vynikající, trenérka, rozhodčí sportovní gymnastiky  oddílu Gymnastika Vítkovice, z. s., Břetislav Ostrárek 1933, opora tenistů TJ Baníku Ostrava, z. s., Jan Vasilenko 1957, trenér Českého svazu Wa-te jitsu do a bojových umění, z. s., Marie Výtisková 1939 sportovní klub Ostrava-Poruba, z. s., aktivní cvičitelka ZRTV, účastnice světových gymnaestrád a cvičitelka seniorek.

Devatenácti funkcionářům, trenérům a cvičitelům udělil výkonný výbor České unie sportu Čestné uznání za významný a výjimečný přínos k rozvoji sportu.

Předsednictvo Ostravské tělovýchovné unie udělilo dalším třiceti aktivním členům sportovních oddílů a sdružení poděkování za dlouholetou obětavou práci pro rozvoj sportu a vzornou reprezentaci města Ostravy.

Vedle těchto vyznamenání obdrželi laureáti krásnou broušenou cenu v podobě křišťálového hranolu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám