Hlavní obsah

OIS otevřel v Ostravě novou pobočku v obchodním centru Nová Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již sedmá pobočka Ostravského informačního servisu na území města Ostravy byla v úterý 4. března slavnostně otevřena v obchodním centru Nová Karolina.

Foto: Josef Zajíc

Nová pobočka OIS v OC Nová Karolina v Ostravě. 5.3.2014.

Článek

První pobočka Ostravského informačního servisu byla otevřena v roce 1995 proti dnes nově zřízené kavárně Elektra v těsné blízkosti Domu umění na Jurečkově ulici.

Druhá, nejvýše položená pobočka, s názvem Věž na Prokešově náměstí, byla zřízena v roce 2000. Další pobočky jsou umístěny na hlavním nádraží v Ostravě-Přívoze, na nádraží Ostrava-Svinov (2004). Později vznikly pobočky na letišti Leoše Janáčka v Mošnově (2008). V dubnu 2013 byla otevřena pobočka v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

Návštěvníci pobočky Karolina si zde mohou koupit vstupenky na kulturní, společenské a sportovní akce odehrávající se v Ostravě, Moravskoslezském kraji, v České republice a v zahraničí. Mohou si zakoupit suvenýry se znaky města nebo pohlednice či jízdenky na městskou hromadnou dopravu.

Turisté, kteří OC Nová Karolina projdou, se zde zdarma dozvědí informace o Ostravě. Informátoři jim pomohou s hledáním vhodného ubytování. Erudovaní a zkušení pracovníci OIS v obchodním centru Nová Karolina Ing. Barbora Gulašiová a Michal Fázik pomohou nebo navrhnou, kterou místní technickou či uměleckou památku je možné navštívit s ohledem na časové možnosti zájemců

Pobočka v obchodním centru Nová Karolina je nepřetržitě otevřena od 10 do 19 hodin od pondělí do neděle běžného týdne. Podle Ing. Gulašiové za prvních 24 hodin existence pobočky již poskytli informace více než pěti desítkám lidí.

Ročně všechny pobočky Ostravského informačního servisu navštíví více než 500 tisíc klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám