Hlavní obsah

Nedělní azimuty okolo empírového zámku v Karviné-Fryštátu

Novinky, Josef Zajíc

Členové oddílu orientačního běhu TJ Baník Ostrava v neděli 14. října uspořádali závod v orientačním sprintu. Závodníci z Moravskoslezského kraje a Polska běhali v parku a náměstí okolo empírového zámku v Karviné-Fryštátu.

Foto: Josef Zajíc

Empírový zámek Fryštát, ve výřezu mapa prostoru. 14.10.2012

Článek

Pořadatelé zvolili centrum závodu na hřišti polské základní školy Dr. Olszaka. Hlavní rozhodčí MUDr. Jana Nováková, ředitel závodu Ing. Miroslav Hrubý a stavitel tratí Ing. Jaromír Mielec zavedli závodníky do nádherného, prosluněného, podzimního parku v okolí zámku ve Fryštátu a na náměstí T. G. Masaryka.

Od 10 hodin postupně vystartovalo 220 závodníků 23 kategorií do prostoru zámeckého parku Boženy Němcové, aby proběhli okolo zámku přes Masarykovo náměstí až do cíle. Běhalo se podle speciální mapy pro orientační běh v měřítku 1:5000. Okolí zámku a rozlehlý park nabízely mnohdy zajímavé postupy od jedné kontroly ke druhé. Náročné byly tratě pro začínající mladé závodníky.

Ve 12.45 hodin bylo zahájeno vyhodnocení nejlepších závodníků. V kategorii rodiče s dětmi byly všechny děti odměněny medailí, pamětním listem a drobnou sladkostí. V dalších kategoriích byli vyhodnocení závodníci na prvních třech místech. Obdrželi medaili a diplom.

Nejrychlejšího času v kategorii D 21 na vzdálenost 2,65 km s 18 kontrolami dosáhla Hana Juřeníková ze SKOB Ostrava v čase 17:06 min. před Lucií Moravcovou ze Slezanu Opava (17:13) a Marii Procházkovou, opět ze Slezanu Opava (18:12).

Kategorii mužů H 21 na 3,27 km a 19 kontrol vyhrál Jan Sochor z Havířova. Druhé místo obsadil Jakub Stoszek z Opavy před třetím Ondřejem Lichým ze Slezanu Opava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám