Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě nabídne koncertní show Volá Londýn

Novinky, Josef Zajíc

Divadelní sezónu v Národním divadle moravskoslezském zahájí soubor opereta / muzikál v neděli 30. srpna koncertem s názvem Volá Londýn. V rámci dvouhodinového programu bude divákům nabídnuto to nejlepší z britského muzikálu.

Foto: Radovan Šťastný

Volá Londýn. 30.8. 2015 Koncertní show v Ostravě. Z inscenace Josef a jeho pestrobarevný plášť. Roman Harok.

Článek

Řada velkých titulů londýnské scény se už objevila nebo se brzy objeví na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Diváci již měli šanci zhlédnout například autorské muzikály dvojice Andrew Lloyd Webber & Tim Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť a Evita. V loňské sezóně pak Lloyd Webberovu velkolepou muzikálovou adaptaci filmu Sunset Boulevard.

V letošní sezóně se k velkým inscenacím přidá ostravská premiéra legendární rockové opery Jesus Christ Superstar.

„Název Volá Londýn  jsme si vypůjčili z krátké scénky, jež se odehrává v muzikálu Marguerite. Právě tohle dílo před časem odstartovalo novou éru našeho souboru. Hlavní hrdinové, jazzoví muzikanti, tam poslouchali britský rozhlas a kromě důležitých zpráv je také fascinovala hudba, která plyne z rádia,” uvedl šéf souboru opereta / muzikál Patrick Fridrichovský.

„Náš koncert by měl složit poklonu tomu nejlepšímu ze slavné éry britského muzikálu. Ten především v 70. a 80. letech minulého století zrodil díla, která i dnes vzbuzují zájem diváků na celém světě,” dodal Fridrichovský.

V hudebním nastudování Jakuba Žídka, dramaturgii Michaela Prostějovského a v režii Gabriely Petrákové se mohou diváci těšit na orchestr operety / muzikálu a Hanu Fialovou, Martinu Šnytovou, Tomáše Savku, Romana Haroka, Sylvii Holečkovu, Lukáše Vlčka vokální skupinu 5PAK a další.

Koncertní program Volá Londýn z nejlepších britských muzikálů uvede NDM v této sezóně pouze dvakrát. Premiéra koncertu se uskuteční 30. srpna v 18.30 v Divadle Jiřího Myrona. Repríza pak 10. září v 18.30 tamtéž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám