Hlavní obsah

Nahé tanečnice na pražském železničním mostě

Novinky, Vratislav Konečný

Na jednom z nejhezčích pražských mostů visí jako obří ručníky na šňůře na prádlo 24 ženských aktů. Trojice autorů, o nichž se můžete dozvědět více na vstupním plátně, vystavila velkoplošné fotografie tištěné na textilu, představující ženská těla doprovázená na různých částech textem, básněmi.

Foto: Vratislav Konečný

Aktová galerie na železničním mostě

Článek

Z dálky nebo odspoda od náplavky rozeznáte povětšinou jen temné skvrny na bílém podkladu. Fotky, které měly vzniknout při jakémsi focení tanečnic, kdy se údajně dívky odvázaly, což tedy nikde není nijak patrné, jsou divácky naprosto nečitelné.

Úzká  lávka pro pěší vedoucí po kraji mostu snad nemá  na šířku ani metr, takže ať si stoupnete na kterékoli místo, moc toho neuvidíte. Kromě toho textilní struktura je docela řídká, takže místo objektu vidíte skrz siluetu Vyšehradu. Jediný okamžik, kdy  temné pozadí nastane, je, když po mostě jede vlak.

Umělecká hodnota i toho viděného není nijak vysoká. Nic, co by tu už nebylo. Na instalaci se podíleli textař a básník Petr Eiche a fotografové Miloš Tancibudek a Jiří Řehořek.

Akty výstavy Těla básní můžete obdivovat do 17. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám