Hlavní obsah

Na slováckém nebi se bude soutěžit o mistrovské tituly

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Létání horkovzdušným balonem je adrenalinovým zážitkem a turistickou atrakcí. Ale současně je to zajímavý sport. Přesvědčit se o tom mohou návštěvníci Starého Města u Uherského Hradiště během 22. Mistrovství ČR v balonovém létání, které zde uspořádá Balonklub Slovácko.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Večerní balonové svícení

Článek

Po čtyři dny – od středy 29. srpna do soboty 1. září se na nebi nad Slováckem bude vznášet až padesátka balonů různých tvarů a různých barev.

Závodní piloti a pilotky z různých koutů světa (kromě ČR např.  z Polska, Litvy, Rakouska, ale také z Japonska, Austrálie, Řecka a dalších zemí) se utkají o titul Mistra ČR v různých disciplínách, které budou dle meteorologických podmínek vyhlašovány každý den. Závodní komisaři mají na výběr ze zhruba třicítky různých úkolů.

Během pátku 31. 8. a soboty 1. 9., kdy bude pro veřejnost připraven zajímavý doprovodný program, pak kromě závodních balonů vzlétnou také speciální typy a tvary balonů. To bude v části šampionátu věnované zájemcům z řad diváků a fanoušků balonového létání, takzvané fiestě. Lidé budou mít možnost prohlédnout si krásnou krajinu Slovácka z výšky.

Odpolední program bude po oba dny fiesty bavit děti i dospělé nejen létáním. V hudební části programu se objeví například Martin Harich, Queen Revival či Vašo Patejdl s kapelou. Atraktivní bude také večerní  balonová show, kdy nebude chybět "svícení" s doprovodem hudby. 

Místem konání šampionátu bude travnatá plocha mezi Baťovým kanálem a obchodní zónou ve Starém Městě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám