Hlavní obsah

Na náměstí v Ostravě je opět písečná pláž

Novinky, Josef Zajíc

Až do konce prázdnin budou mít lidé v Ostravě možnost slunit se, sportovat a relaxovat na písečné pláži na Masarykově náměstí v centru města. V pátek odpoledne její provoz slavnostně zahájili starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petra Bernfeldová spolu s náměstkem primátora Zbyňkem Pražákem.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.6.2017 Akce Písek v centru - Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Masarykovo náměstí.

Článek

Myšleka vybudovat přechodnou pláž v centru Ostravy se zrodila již v roce 2015. Fakticky se projekt „Písek v centru” podařilo zrealizovat v roce 2016, kdy byla pláž téměř tři měsíce v provozu. A letos vyrostla ve městě opět.

„V minulém roce byli lidé velmi spokojeni a  písečná pláž byla neustále využívána. Navezli jsme zde 260 tun kvalitního písku a zajistili možnosti vypůjčení sítí a míčů na plážový volejbal a další sporty. Lidé se budou moci po celou dobu občerstvit v  Kavárničce pod Šapitó. Budeme rádi, když se léto podaří a lidé budou toto zařízení využívat," řekla při uvedení pláže do provozu Petra Bernfeldová.

I na okolních travnatých plochách si budou lidé moci zasportovat - zahrát si fotbálek, petanque, badminton a další sporty.

Pořadatelé předpokládají, že dopoledne budou sportoviště až do konce školního roku využívat žáci základních a středních škol. Odpoledne si pak mohou plochu dopředu objednat zájemci z řad veřejnosti. Potřebné sportovní načiní si lze vypůjčit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám