Hlavní obsah

Na nádvoří plzeňského pivovaru se sjíždějí desítky historických vozidel

Novinky, Jan Kaše

U příležitosti 115. výročí narození Elišky Junkové proběhne v Plzni vzpomínková jízda veteránů. Očekává se až sto účastníků.

Foto: Jan Kaše

Příjezd na nádvoří pivovaru

Článek

Nádvoří Plzeňského Prazdroje se v sobotu 29. srpna začalo od ranních hodin zaplňovat historickými vozidly nejrůznějších značek a stáří. Nechybí automobily Porsche, Austin, Citroen, Peugeot, Praga Aero, Tatra, Jaguar a mnoho dalších.  

„Společně s počátky rozvoje motorismu nezůstalo pozadu ani město Plzeň a již v roce 1914 zde byly uspořádány první závody do vrchu ´Lochotín – Třemošná´, které pokračovaly i po první světové válce. S historií těchto motoristických podniků je i spjato jméno slavné české závodnice paní Elišky Junkové, jejíž 115. výročí narození připomene jízda po části trati, na které v roce 1924 zahájila svoji slavnou kariéru,“ uvádí se na stránkách Classic Car Club Plzeň, který akci pořádá.

Po slavnostním zahájení se vozidla a motocykly přesunou do místa startu na Bolevecké návsi, kde bude v 10.30 odstartována Foxinterier  rallye 2015. Po absolvování trati se budou posádky vracet zpět do pivovaru, kde budou historické stroje vystaveny až do 17.00 hodin, kdy zároveň proběhne vyhlášení výsledků.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám