Hlavní obsah

Muzikanti opět obsadili ulice Týna nad Vltavou

Novinky, Miroslav Bžoch

Městské centrum kultury a vzdělávání v Týně nad Vltavou přichystalo na léto pro své příznivce z města i okolí opravdu bohatý program. Na své si přijdou milovníci hudby, umění, sportu i gastronomie.

Foto: Miroslav Bžoch

Muzikanti v ulicích

Článek

Kulturní léto v Týně nad Vltavou oficiálně začíná až 22. června, ale zaměstnanci MCKV připravili několik exteriérových akcí již na jaře. Kromě koncertů kladenské kapely Zrní a Smyčcového orchestru Český Krumlov, mohli milovníci umění i výletů vyrazit s historikem umění Honzou Ivanegou do Jindřichova Hradce.

Neopomenutelnou, a již pravidelnou akcí, jsou také „Muzikanti v ulicích“. Epydemye a jejich přátele, Prdíkovic rodinka, Gdo má čas, Vandrband a mnozí další pravidelně hrají v centru města a jeho okolí. Letošními nováčky této akce, která proběhla ve středu 19. června, byly ŽIVULENKY (bytosti v podstatě křehké a jemné, které se občas promění v divoženky). Ty vystoupily v samotném závěru hudebního večera ve farní zahradě.

Již příští sobotu proběhne na nábřeží u starého mostu „PIKNIK“. Připravte se na kulinářskou show. K dispozici budou hry pro děti, přinést si můžete své oblíbené LPíčko a přehrát si jej na volně přístupném gramofonu. K zapůjčení budou také grily a ve večerních hodinách proběhne na starém mostě komentovaná prohlídka v rámci akce UMĚNÍ VE MĚSTĚ. Těšit se můžete i na II. ročník akce GRILL OPEN 2019 - paddleboardového závodu amatérů (půjčovna PADDLETÝN pod Kácovskou věží).

Další informace na www.kulturatyn.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám