Hlavní obsah

Motokrosoví jezdci změřili síly v Pacově

Novinky, Jaroslav Blažek

V neděli 5. května se za chladného počasí uskutečnil v Pacově na Propadě druhý závod letošního Mezinárodní mistrovství ČR v motokrosu 2019.

Foto: Jaroslav Blažek

Motokros Pacov

Článek

Oficiální zahájení závodu bylo sice ve 12:45 hodin, ale to již dávno byly odjeté tréninky a také úvodní první finálová jízda žen.

Při slavnostním zahájení se jako hosté představili účastníci Rally Dakar 2019 z týmu Moto racing group (MRG) - Olga Roučková s navigátorem Danielem Zelenkou, kteří Dakar 2019 absolvovali na SxS, a motorkář Milan Engel. Všichni obkroužili několik kol po závodní trati, aby se nakonec s organizátory zastavili na vyvýšeném místě před hlavní tribunou a představili divákům své další plány. 

Nebyli to však jediní účastníci Dakaru 2019, které bylo možné v Pacově vidět. Ve třídě MX1 závodil desetinásobný mistr ČR v motokrosu a dvojnásobný účastník Dakarské rally Jan Brabec z Big Schock Racing týmu, který ale na motokrosový stroj dnes již usedá pouze velmi zřídka. A aby byl výčet úplný, ještě byl na trati k vidění i Petr Bartoš, který by se měl za tým MRG zúčastnit svého prvního Dakaru v roce 2020. 

Závody byly napínavé od začátku do konce, oficiální výsledky naleznete zde.

Počasí sice bylo celý den poměrně chladné, ale naštěstí nepršelo jako v sobotu odpoledne v Dolním Bousově, takže příjemný den na zajímavých a napínavých závodech. Dokonce i diváků přišlo poměrně hodně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám