Hlavní obsah

Mladý německý zpěvák Sani Baladi točil videoklip v Praze

Novinky, Petr Mráček

Režisérka Tereza Hirsch natočila videoklip k písni 2 Glasses, mladého, nadějného interpreta Sani Baladiho, který si při natáčení zamiloval Prahu.

Foto: archív autora

Sani Baladi

Článek

Režisérka Tereza Hirsch, která slaví mezinárodní úspěchy se svým krátkometrážním snímkem Beyond Her Lens, v hlavní roli s herečkou a zpěvačkou Lucií Vondráčkovou, natočila koncem února a začátkem března v Praze videoklip.

Pokud si někdo myslí, že klip točila s Luckou nebo s někým z české hudební scény, bude na omylu. Klip natočila se zpěvákem Sani Baladim, jenž má íránské kořeny a pochází z Hamburku. Sanimu je 25 let a za sebou má již velikou hudební kariéru. Tu započal ve svých 6 letech.

V 19 odešel studovat hudbu do Los Angeles. Jedním z jeho mentorů v Kalifornii byl například Allan Rich, známý skládáním největších hitů pro Whitney Houston, Barbru Streisand nebo Tinu Turner. Rich byl také za svou filmovou hudbu dvakrát nominován na Oscara, například v roce 1992 za film Bodyguard s Whitney Houston a Kevinem Costnerem.

Kde se poprvé Tereza Hirsch potkala se Sani Baladim? „Potkali jsme se v Los Angeles, když jsem hledala filmového skladatele, který by mi složil hudbu k mému prvnímu filmu The Guilt List,“ prozradila talentovaná režisérka a dodala: „I k druhému filmu Beyond Her Lens Sani složil hudbu.“

Klip k písni 2 Glasses se točil v Praze na Malé Straně a na Hradčanech. Proč se Tereza rozhodla točit klip právě k této skladbě? „Jeho hudba je výjimečná. V každé skladbě je něco jedinečného, u čeho má člověk pocit, že to ještě neslyšel,“ odpověděla Tereza Hirsch.

Zajímavostí je i kameraman klipu. Kameramanem byl Lubomír Krupka, člen vítězného týmu roku 2019 v pražské soutěži filmařů 48 Hour Film Project Praha a vítězného týmu v celosvětové soutěži Filmapalooza 2020.

„Skladbu 2 Glasses jsem napsal v ten samý den, kdy jsem poprvé uviděl svou nynější přítelkyni. Pojednává o nejistotě a strachu, který člověk v tu chvíli má a bojí se to risknout. Nakonec se to ale vyplatí, a tak by to asi mělo být u všeho,“ říká Sani Baladi ke svému pěveckému debutu.

Na klip se můžete podívat zde

Reklama

Výběr článků

Načítám