Hlavní obsah

Mladí chovatelé soutěžili na olympiádě v Opavě

Novinky, Ondřej Kořínek

I mladí chovatelé a jejich mazlíčci pořádají své soutěže. V srpnu se dokonce utkali na celostátní a mezinárodní chovatelské olympiádě v Opavě.

Foto: Michaela Holubová

Probíhající pohovor k písemné práci.

Článek

Již před rokem se začala připravovat chovatelská olympiáda, aby mohla letos mezi 17. až 21. srpnem vyvrcholit. Stalo se tak v Moravskoslezském kraji, konkrétně v Opavě. 43. Chovatelská olympiáda je pořádána komisí mládeže Českého svazu chovatelů a byla přehlídkou plemen a zvířat.

Soutěžilo se v prověřování chovatelských znalostí písemnou formou, poznávání plemen a barev zvířat v daných odbornostech a pohovorem k písemné práci. 

Letošní rok se konal za podpory Moravskoslezského kraje a města Opavy. Hlavním organizátorem se stal kdysi soutěžící Petr Gajda, dnes zkušený posuzovatel holubů a funkcionář. Motivace do dalších let mu jistě přinese vítězství pro okres Opava v soutěži jednotlivých okresních výprav. Další radostí, a to nejen hlavního organizátora, může být vítězství reprezentace ČR v mezistátním klání se Slovenskem.

Chovatelská olympiáda ale není jen o soutěžení. Během několika dnů se mladí chovatelé, návštěvníci, ale i organizátoři mohou těšit ze zvířat, jejich dovedností a především získávat nové informace a zkušenosti, které poté mohou uplatnit ve své chovatelské praxi.

Celkové umístění jednotlivých chovatelů a družstev najdete na webové stránce www.cschdz.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám