Hlavní obsah

Minigolf je dobrou prázdninovou zábavou i v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě je evidováno zhruba osm hřišť na minigolf. Hřiště jsou převážně umístěna na koupalištích, v parcích, rekreačních zařízeních a také v okolí nákupních středisek. Nabízejí zábavu, sport, trpělivost a dobré využití volného času.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 10.7.2017 Minigolfové hřiště v Ostravě . Sad Milady Horákové. Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz.

Článek

Podle informací Českého minigolfového svazu sahají první zmínky o této hře do 19. století, konkrétně do roku 1867. Sport byl zaveden ve Velké Británii v roce 1912, v USA 1916, v Hamburku 1926. V Československu v roce 1968. 

Přestože téměř všechna hřiště a dráhy jsou nazývána minigolf, jsou rozeznávany tři druhy hřišt. Minigolf - dráhy jsou betonové a delší, Miniatur Golf - dráhy jsou menší, mají eternitový podklad a Švédský filcgolf. 

V Sadu Milady Horákové za Domem kultury města Ostravy v bezprostřední blízkosti Městské nemocnice Ostrava a restauračního zařízení Harley baru je v provozu zrekontruované hřiště minigolfu. Je zde 18 drah, posezení pro hosty. Otevírací doba je od 10 do 21 hodin. Zájemci si mohou půjčit golfovou hůl pro minigolf, míček a záznamník úderů.

„Osmého července tu byla průtrž mračen, takže musíme areál vyčistit a momentálně tu nikdo není. Návštěvníků je nejvíce za příznivého počasí o sobotách a nedělích odpoledne. O prázdnichách i ve všedních dnech,” informoval v sobotu správce objektu Tomáš Anděl.

Minigolf si mohou zahrát studenti VŠB - TU Ostrava ve svém zařízení vedle studentkých kolejí v Ostravě-Porubě. I zde je 18dráhové hřiště, které je především v běžném studenském čase hojně využíváno, stejně jako další sportovní zařízení, které na minigolf navazují.

Těsně vedle Městského stadionu Ostrava je rozsáhlé sportovní zařízení Ridera Sport Ostrava. Nabídka sportovních aktivit pro registrované i veřejnost je veliká. Zařízení nabízí tenis na několika hřištích, badminton, baechvolejbal, fitness, wellness a také minigolf, petanque, ruské kuželky.

„Kromě jmenovaných sportovních disciplín nabízíme i minigolf, ale popravdě řečeno, i vzhledem k nabízeným aktivitám, o tento druh není větší zájem. V rámci námi pořadaných letních příměstských táborů pro děti sportoviště využijeme,” řekl správce zařízení Tomáš Kobr.

V městském obvodu Ostrava-Jih a Stará Bělá se nachází největší příměstský les -  Bělský les. Jeho severní část je postupně budována jako lesopark, na straně východní je výukový areál. V nejsevernější části je Vodní areál-Jih. Ve stejné části lesa je restaurace Minigolf v Ostravě-Zábřehu v Čujkovově ulici. 

„Areál sestává z budovy, ve které děláme na objednávku různé společenské akce, svatby a podobně. Ve venkovním areálu je minigolfové hřiště s 18 dráhami a posezení pro 120 lidí. Otevírací doba je od 10 do 22 hodin. Děti do šesti let mají hraní zdarma,” informoval Miroslav Košina, vedoucí provozu.

Kromě výše jmenovaných a osobně navštívených areálů je třeba se zmínit o Bowling Parku Ostrava-Hrabůvka, kde je také minigolf v nabídce, Minigolfu KDG 2000 Ostrava, Fingolfu Ostrava na Novinářské ulici v Ostravě a areál minigolfu na letním koupališti v Ostravě-Porubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám