Hlavní obsah

Mendelova univerzita hostí přednášku o cestování a práci v USA

Novinky, Věra Šejdová

Mendelova univerzita Brno ožije ve středu 4. listopadu od 15 hodin fotografiemi a vyprávěním o cestování a práci v Americe. STUDENT AGENCY si pro studenty připravila přednášku bývalého účastníka programu Work and Travel USA.

Foto: Věra Šejdová

Cestování Work and Travel

Článek

Jako o neopakovatelných prázdninách mluví student Honza Dohnal o létě, kdy na čtyři měsíce vycestoval do USA v rámci pracovního programu Work and Travel. „Zažil jsem Ameriku přesně tak, jak jsem ji do té doby znal jen ze seriálů a filmů. Procestovali jsme zemi křížem krážem a na vše, co jsme prožili, budu vzpomínat celý život,” říká mladý muž s úsměvem.

Do Spojených států Honza vycestoval na pozici prodavače lístků do zábavního parku ve Wisconsinu, kde pracoval od června do Labour Day, kterým v USA  v září končí hlavní turistická sezóna. Honzovi ale v září prázdniny teprve začaly - společně s novými přáteli procestoval Ameriku křížem krážem.

„Navštívili jsme v Milwaukee rodinu slovenských emigrantů, které jsme poznali v zábavním parku a kteří nás hned pozvali k sobě. Díky nim jsme zažili život obyčejné americké rodiny. Las Vegas se před námi během cesty zjevilo jako fata morgána v poušti, v Hollywoodu jsme na vlastní kůži pocítili davové šílenství při konkurzu do show X-factor. Bílý dům ve Washingtonu nás překvapil tím, jak je malý, a nadšený jsem odcházel z představení Lví král na Broadwayi. Když o tom tak přemýšlím, celé tohle léto byl jeden velký neopakovatelný zážitek,” uzavírá Honza Dohnal.

Work and Travel USA je kulturně-výměnný program určený pro studenty VŠ a VOŠ. Umožňuje legálně pracovat v USA po dobu až čtyř měsíců v období letních akademických prázdnin a poté ještě 30 dnů cestovat.

Přednáška se koná v prostorách Mendelovy univerzity v Brně, učebna Q25 od 15. hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám