Hlavní obsah

Maškary nevynechaly jedinou domácnost

Novinky, Martina Sihelská

V pořadí už 229. masopust se konal 1. března v Sulislavi. Letošní počet masek byl podle starosty Milana Strohschneidera rekordní.

Foto: Martina Sihelská

Sulislavský masopust po 229.

Článek

„Počítali jsme a počítali a pořád to vycházelo nad devadesát, či snad ke stovce. Je to vynikající účast. Letos máme navíc novinku, hraje nám tu Lidová muzika z Chrástu. Počasí je nádherné, a čeho si opravdu vážím, to je účast přespolních, přijely masky i z okolí,” řekl starosta obce v průběhu akce a všechny maškary pozval na teplé občerstvení.

Pětiletý Vítek Nádraský z Plzně se masopustu chtěl moc účastnit, a to i přesto, že měl pohmožděnou nohu z lyží. „Dali jsme mu námořnické triko, posadili ho do loďky na kolečkách, a tak jsme s ním průvod absolvovali a byl spokojený,” smál se dědeček Jarda Mrvka ze Sulislavi, který loď s vnukem vozil.

Čtyřletá dvojčata Jakub a Michal Harvillovi se vydali v převleku za své filmové hrdiny Batmana a Spidermana. „Maminka nám masky koupila, protože jsme je chtěli. Dáváme si tu koblihy. Táta, ten jde za sněhuláka, ale koblihy nejí, ten pije něco z malých skleniček,” uvedli bratři za smíchu doprovázející maminky.

Příští rok budou mít Sulislavští trochu jubilejní, čeká je totiž v pořadí 230. masopustní průvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám