Hlavní obsah

Loupežné přepadení si vymyslel, kriminalisty ale neošálil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historkou o loupežném přepadení zaměstnával od začátku března zlínské kriminalisty šestašedesátiletý muž. Na policii uvedl, že ho dva neznámí muži připravili o osm tisíc korun, peníze však prohrál na automatech.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Kriminalisté závažné oznámení prověřovali, i když jim hned zpočátku připadalo nevěrohodné. Ve svém úsudku se nemýlili. Po pár dnech vyšlo najevo, že k žádné loupeži nedošlo a údajně oloupený senior si celou historku vymyslel,“ informovala v pondělí 25. března policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Začátkem března na zlínském obvodním oddělení policie šestašedesátiletý muž ze Zlína oznámil, že se stal obětí loupeže.

„Tvrdil, že jel trolejbusem, kde s ním cestovali dva mladí muži. Vystoupili zároveň s ním, dostihli ho u přechodu pro chodce a chtěli po něm peníze. Řekl jim, že má u sebe pouze peníze na nájem. Mladíci mu pak měli nožem přeříznout popruh tašky a vzít z peněženky osm tisíc korun, které měl nachystané na zaplacení poplatků za bydlení,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté muže nejprve vyslechli a poté začali zjišťovat další podrobnosti. Podle mluvčí jim zpočátku byla jeho výpověď podezřelá, nevybavoval si důležité okamžiky, měnil místa i časy, kde se v daný den pohyboval.

„Rozuzlení na sebe nenechalo dlouho čekat. Policisté postupně zjistili, že muž navštívil v den, kdy měl být oloupen, jednu z heren ve Zlíně. Tam prohrál veškeré své peníze. Protože neměl z čeho zaplatit poplatky, vymyslel si historku o loupeži,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám