Hlavní obsah

Letní koncert filmové hudby pod širým nebem

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K letním měsícům patří koncerty, které se konají venku. Příkladem může být Vídeňská filharmonie, která pořádá koncerty v rozlehlých zahradách zámku Schönbrunn. Loni ho navštívilo přes 40 000 diváků. Také Moravskoslezská Sinfonietta každoročně pořádá Letní koncert filmové hudby 22.6. ve 20:00 v Řepištích.

Foto: Jan Soukup

Liana Sass (soprán)

Článek

Moravskoslezská Sinfonietta letos pořádá 4. ročník Letního koncertu filmové hudby, který se bude konat 22.6. ve 20:00 na nádvoří Sportovní haly v Řepištích. Koncert pomyslně uzavře třídenní slavnosti obce Řepiště. Na programu je hudba z velmi oceňovaných filmů např. Šifra mistra Leonarda, Alenka z říše divů, James Bond, Střihoruký Edward, Hvězdná brána, Hvězdné války, Pearl Harbor, Šindlerův seznam, Piráti z Karibiku, Ilusionista, Letopisy Narnie, Pán prstenů, Fantom opery a další. 

Spolu s téměř 70 členným symfonickým orchestrem vystoupí vzácní hosté - Liana Sass (soprán), Táňa Wajs (mezzosoprán), Daniela Formanová (housle) Canticorum Havířov (sbor) a Waldorf Ostrava (sbor). Celé těleso o téměř 120 účinkujících bude dirigovat Adam Sedlický.

Tento koncert je již 19 projektem, který pořádá Moravskoslezská Sinfonietta od svého založení. Cílem je se seznámit širokou veřejnost se symfonickou hudbou, která může kvést i na malé obci jako jsou Řepiště (cca 1 700 obyvatel). Členové orchestru cestují na tento koncert ze všech koutů České republiky. V roce 2013 Letní koncert filmové hudby navštívilo přes 500 posluchačů.

Koncert se koná za velkého finančního přispění obce Řepiště a grantu firmy ArcelorMittal Ostrava a.s. Je také natáčen Českou televizí v rámci dokumentu ,,Náš venkov".

Vstupné na tento koncert je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám