Hlavní obsah

Kluci z Kluče uspořádali jubilejní desátý ročník Triatlonku na Kluči

Novinky, Aleš Plevka

Do pěkného areálu přírodního koupaliště nacházejícího se v části Habartova nazývané Kluč se v sobotu 17. června po obědě již podesáté v řadě sjeli sportovci, kteří se nespokojují pouze s jednou disciplínou, ale upřednostňují různorodé sportovní vyžití, zde tedy konkrétně plavání, jízdu na kole a běh.

Foto: Aleš Plevka

Hlavní organizátor závodu Milan Panzer ml. provádí úvodní instruktáž

Článek

Zapsaný spolek Kluci z Kluče si pro nadšené sportovce připravil tradiční trať, která je poskládána asi z osmdesáti metrů plavání, sedmnácti kilometrů jízdy na kole a tří kilometrů běhu.

Nejedná se tedy o závod profesionální, který by vás dohnal na pokraj vašich sil, ale řadit ho lze mezi ty spíše rekreační a hobby podniky, i když je nutno po pravdě přiznat, že některé cyklistické pasáže v okolí přehradní nádrže Horka, by bylo možné přiřadit vinou jejich obtížnosti i k těm závodům náročnějším.

O přípravu zázemí závodu se postarali pracovníci technických služeb, když celý areál posekali a postavili městský pártystan, který se měl stát útočištěm v případě špatného počasí. To ale naštěstí nenastalo, a tak si závodníci i diváci mohli užít přírody i občerstvení v podání pana Kuřete plnými doušky.

Na start se ve čtyřech kategoriích, dělených podle tělesného indexu BMI na vychrtlíky, chlapy, pořádný chlapy a lepé děvy postavilo celkem jedenatřicet borců. Ti byli hlavním organizátorem Milanem Panzerem náležitě instruováni a poučeni o bezpečnosti a značení trasy. Obezřetnost byla na místě, neboť cyklistická část se jela i po silnicích, a to za běžného provozu.

Ve třináct hodin a třináct minut se tak mohlo jít na věc. O startovní výstřel se postarala manželka starosty města Habartova Hana Janurová. Důvod byl ten, že starosta Ing. Petr Janura se sám nacházel jakožto aktivní sportovec ve startovním poli.

Ve vodě to během těch několika minut pěkně vřelo, vypadalo to de jako v sezóně tření ryb. Přechod na kolo závodníkům poněkud komplikoval silnější a chladný nárazový vítr, který obzvláště vadil těm, kteří se řádně neosušili.

Za necelou tři čtvrtě hodinu se ti nejzdatnější již vraceli do depa, aby kolo vyměnili za běžecké boty. Výkony to byly vskutku úctyhodné, ale i letos zůstala meta pokoření jedné hodiny nedotčena, neboť aktuální vítěz zvládl nástrahy trati za hodinu a 4 minuty.

Ti nejpomalejší proťali cílovou pásku za dobu asi dvojnásobnou. Spočítat výsledky a vypsat diplomy již organizátorům příliš dlouho netrvalo. Ve čtyři hodiny tak mohlo dojít na vyhlášení vítězů. Zde již byl plně k dispozici i starosta Petr Janura, který se mohl ujmout milé povinnosti ocenit ty nejrychlejší.

V kategorii vychrtlíci obsadil první místo Jiří Hadrava, který se díky svému výkonu stal i absolutním vítězem a držitelem putovní šaltpáky z trabanta, která nese jmenovky všech předchozích vítězů. Na stříbrné pozici ho doprovodil Pavel Grüner a z bronzu se těšil Odra Štych.

Kategorii chlapi vyhrál Jiří Toms a druhou, respektive třetí pozici obsadili Pavel Berka a Milan Panzer ml.

Kategorii pořádný chlapi opanoval Petr Janura následovaný Milanem Panzerem st. a Lubošem Suchým.

Lepé děvy se na stupních vítězů seřadily takto: Editka Kroupová Vlková, Radka Lelková a Radka Hásová.

Všichni si na památku odnesli diplom a lahev sektu.

Úctu a obdiv si za předvedené nasazení ale zaslouží všichni aktivní účastníci bez rozdílu, stejně tak jako poděkování míří ke všem pomocníkům a organizátorům.

Reklama

Výběr článků

Načítám