Hlavní obsah

Kern-Liebers CR se představí na výstavě Vzdělání a řemeslo spolu s technickou průmyslovkou

Novinky, Lenka Pokorná

Budoucnost od A do Z. Tedy ucelený přehled o průběhu a podmínkách studia na střední škole, možnostech získání stipendia a jistoty budoucího perspektivního zaměstnání, informace o mzdách a zaměstnaneckých výhodách i následném kariérním růstu v konkrétní firmě.

Foto: Lenka Pokorná

Moderní provoz českobudějovické společnosti Kern-Liebers CR nabízí mladým strojařům perspektivní uplatnění.

Článek

To vše, přehledně a na jednom místě, nabídne žákům posledních ročníků základních škol a jejich rodičům společná expozice českobudějovické strojírenské společnosti Kern-Liebers CR a VOŠ, SPŠ automobilní a technické, která bude od středy 23. do pátku 25. listopadu k vidění v pavilónu T výstaviště v Českých Budějovicích v rámci letošního ročníku výstavy Vzdělání a řemeslo.

„Všem zájemcům budeme společně se školou schopni velmi detailně přiblížit výukový program různých strojírenských oborů, včetně praktického výcviku a samozřejmě možnosti získání studijních stipendií vázaných na garantované budoucí pracovní uplatnění přímo v našem provozu. Žáky i jejich rodiče podrobně seznámíme také s pracovními podmínkami, stylem práce, sociálním zajištěním a zaměstnaneckými výhodami práce u nás, což by jim mělo významně usnadnit výběr budoucího profesního zaměření, vhodné střední školy a následného uplatnění na trhu práce,“ uvedla vedoucí personálního oddělení společnosti Kern-Liebers CR Dagmar Valentová.

Kern-Liebers CR, jehož celkové loňské tržby dosáhly 1,2 miliardy korun, zaměstnává v současné době více než 400 lidí a další potřebuje i vzhledem k současné půlmiliardové investici do rozšíření výroby v Českých Budějovicích. Dveře do firmy tak mají doširoka otevřené všichni absolventi strojírenských učilišť, středních, vyšších odborných i vysokých technických škol.

„Získání takto ucelené informace na jednom místě je nesporně velkou výhodou především pro uchazeče o studium, protože jim umožní udělat si ucelený obrázek o tom, co je v budoucnu čeká a s čím mohou počítat. Naše spolupráce s Kern-Liebers, ale i dalšími významnými zaměstnavateli v regionu, pak přináší našim absolventům možnosti velmi kvalitní přípravy na budoucí zaměstnání a současně jistotu perspektivního uplatnění,“ zdůraznil v této souvislosti ředitel Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy automobilní a technické v Českých Budějovicích Jan Šindelář.

Vedle Kern-Liebers CR se českobudějovická VOŠ, SPŠ automobilní a technická představí také spolu s podniky Motor Jikov Group, Viscofan CZ, EGE a Fronius CR.

Významným motivačním prvkem ke studiu oborů jako jsou mechanik seřizovač, obráběč kovů, nástrojař, zámečník, mechatronik a podobně, jsou v současné době stipendia, které vypisuje i Jihočeský kraj, a jistota budoucího lukrativního a perspektivního pracovního uplatnění. Výše těchto stipendií se pohybuje zhruba od dvou do čtyř tisíc korun měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám