Hlavní obsah

Jedenáctý ročník přehlídky Den tance v Kroměříži nabídl opět temperamentní a barevnou show

Novinky, Robert Rohál

Jednou z oblíbených akcí, které se už léta konají na Velkém náměstí v Kroměříži, byl letos již jedenáctý ročník přehlídky Den tance. Proběhl v sobotu 6. června a tradičně se jej zúčastnilo několik desítek tanečních kroužků a klubů. Tleskaly jim stovky diváků.

Foto: Robert Rohál

Fialovej úlet v podání kroměřížského souboru M Dance Crew.

Článek

Také letos to byl Dům kultury v Kroměříži, který zorganizoval zmíněnou taneční přehlídku. Těší se na ni nejen tanečníci z Kroměříže a blízkého okolí, ale i publikum. Dočkalo se jak mažoretek či kolektivního předtančení moderních či orientálních tanců, tak párových vystoupení ve standardních a latinskoamerických tanců. Vedle toho se představily i začínající dětské a mládežnické soubory.

Vedle místních souborů, jako jsou taneční kluby Swing nebo Gradace, se v pestrém programu prezentovaly i taneční kroužky ze základních i základních uměleckých škol z Kroměříže a okolních měst.

Několikahodinovou přehlídku, která začala už v 9 hodin dopoledne, moderoval mistr republiky a lektor tanečních kurzů Marek Dvorník. Vtipně a vždy jen několika málo větami představil každý soubor, čímž show získala na švihu a spádu. Povedená byla i dramaturgie, která vsadila na rozmanitost tanečních stylů. Dalším důležitým momentem byla "pastva pro oči" - právě díky nápaditým kostýmům a líčení. K úspěchu u publika posloužila i vybraná hudba.

Na letošním Dni tance v Kroměříži vystoupila celkem čtyřicítka souborů, která i v tropickém vedru přilákala na Velké náměstí několik stovek diváků. Ti nadšeně reagovali na každé vystoupení, bylo vidět, že podobná taneční show má kroměřížské publikum rádo. Patrně největší potlesk patřil tanečnímu číslu Fialovej úlet, s nímž vystoupil kroměřížský soubor M Dance Crew vedený nadaným choreografem Markem Meluzínem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám