Hlavní obsah

Jakubův lesní běh Důlňákem přivítal závodníky už potřicáté

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní 30. ročník Jakubova lesního běhu Důlňákem uspořádal Zdeněk Fejgl z Běžeckého klubu Vratimov. Za krásného počasí se na startu sešlo 86 běžkyň a běžců. Nejstarším byl pětaosmdesátiletý Ing. František Zikeš, CSc. z Frýdku-Místku.

Foto: Josef Zajíc

Start 30. ročníku Jakubova lesního běhu Důlňákem.

Článek

Příměstský les Důlňák patří pod správu Městské úřadu Vratimov. Rozkládá se mezi městem Vratimov a obcemi Horní Datyně a Bartovice. Na severní straně lesa je železniční stanice ČD Bartovice a na severovýchodě sousedí s hutí Arcelor Mittal.

K 30. ročníku Jakubova lesního běhu Důlňákem se sešlo 86 běžkyň a běžců ve věku od 13 do 85 let. Nejstarším účastníkem byl pětaosmdesátiletý Ing. František Zikeš, CSc. z Frýdku-Místku.

Hlavní rozhodčí Zdeněk Fejgl závod odstartoval v 17.20 hodin v úterý 23. dubna. Trať závodu měřila 7,8 km. Běžela se dvě kola. Nejprve severním směrem okolo nádraží Bartovic a lesem zpět do cíle. Ve druhém kole následovalo 800metrové stoupání po silnici a pak se trať vracela zpět do lesa a do cíle.

V cíli byl první Honza Fousek z Maraton klubu Seitl Ostrava za 26:40 minut. Na druhém místě doběhl Tomáš Svoboda z Všechovic - 27:08, těsně sledován třetím Tomášem Blablou z Janovic-Bystré - 27:26.

V kategorii žen bez rozdílu věku zvítězila Adéla Esentierová, Baláž Extreme team Ostrava - 31:41 před Lucií Szotkowskou z 1. Běžeckého klubu Jablunkov - 33:40. Třetí místo obsadila Danuše Škrdlová s MK Seitl Ostrava v čase 35:36.

Závod se konal jako součást velké ceny vytrvalců Frýdeckomístecka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám