Hlavní obsah

I černobílé fotografie dokážou zprostředkovat atmosféru Šumavy, ukazuje nová výstava v Plzni

Novinky, Jan Kaše

Krása šumavské přírody očima tří fotografů – dvou žen a jednoho muže. I tak je možné charakterizovat zajímavou plzeňskou výstavu.

Foto: Jan Kaše

Jedna z vystavujících - Žaneta Karlová. Žije na Šumavě a fotí asi tři roky.

Článek

V pondělí 12. září byla v budově Studijní a vědecké knihovny zahájena výstava s názvem Padesát dva odstínů šedi Šumavy, na které se představuje trojice fotografů.

„Začínající fotografky a pokročilý fotograf představí na 52 černobílých fotografií známá i méně známá místa Šumavy ve formátu 40 x 60 cm,“ uvádí se na pozvánce.

Řeč je Lucii Adamové, Žanetě Karlové a Václavu Vetýškovi, který je autorem známé knihy Oči Šumavy. Všechny tři spojuje láska a úcta k Šumavě. A všichni mají také společné přání – zachovat Šumavu i pro budoucí generace.

Jejich fotografie nás okamžitě přenesou do míst, kde vládne klid a pohoda. Do míst, kde na vás nečeká uspěchanost a stres dnešní doby. Můžete posedět, osvěžit se chladnou vodou tamějších potůčků a říček, dýchat čerstvý a svěží vzduch. Prostě všechno, co ve městě nezažijete. A v tom spočívá velká zásluha všech tří fotografů. Přináší nám do Plzně kus krásné přírody a vyzývají nás, ať se vydáme do těch úžasných míst.

„Výstava byla inspirativní, nádherná upoutávka na krásy Šumavy,“ popsal jeden z návštěvníků své zážitky z vernisáže.   

Výstava je volně přístupná a potrvá do 6. října.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám